360° уикенд прогноза: 24-27 май

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза

На 24-и ще е облачно от сутринта със слаби превалявания в Западна България. Преди обяд валежите ще спират и ще започнат нови, краткотрайни валежи след 12-13 часа. Времето в планините в западната част ще бъде неподходящо за спорт, а в източната част ще е предимно слънчево със източен-североизточен вятър (3-5 м/с). Следобед и в източната част на страната ще се заоблачава, предимно с купести облаци.

На 25-и времето остава влажно и облачно с валежи вече главно в Централна и Източна България. Вятърът от североизток ще се усилва до 4-6 м/с при земята в източната част на страната, а над 1500 м ще бъде със скорост около 5-7 м/с. Ще остане облачно целия ден, като ще има изолирани превалявания над планините в западната част и значителни валежи по Черноморието и Източна България. Вълнението ще бъде около 0.4 м, а температурата на водата около 20-21 градуса.

На 26-и сутринта ще бъде предимно слънчево, но след 13-14 часа ще има отново гръмотевични бури с изолирани превалявания над цялата страна. Вятърът остава без промяна – от североизток със сила 3-5 м/с.

На 27-и, последният почивен ден, отново ни чака влажно време и със следобедни краткотрайни превалявания. Най-малко ще вали в Западна България, където до обяд ще бъде подходящо за спорт в планините. Вятърът остава без съществена промяна – от североизток, 3-5 м/с, над 1500 м до 5-7 м/с.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.