За най-малките приключенци в колоезденето

Моделите SCOTT Voltage, които растат заедно с тях и надграждат уменията им

0
 

Сподели

Shares

SCOTT

Знаем, че колоезденето е спорт, който става любим още от ранна детска възраст. Затова от магазини SCOTT мислят детайлно и за най-малките приключенци, на които тепърва предстои да се влюбват все повече в този спорт. По тази причина този път поставят фокус върху серията Voltage, чиито колела, освен че растат заедно с децата ви, им помагат да надградят и уменията си.

 

 

Геометрията на рамката на велосипедите Voltage произхожда от небезизвестните БМХ, но компонентите дават възможност на най-малките приключенци да покажат уменията си не само в града, но и по горските пътеки и скокове.

Voltage Walker и Voltage JR 12”

Тези модели са подходящи за всички малчугани между 2 и 4-годишна възраст, чийто ръст не надвишава 100 см. Тазгодишният модел на Walker се различава по дизайна на рамката, тъй като е предвидена и платформа за стъпване. Voltage Walker е пуш-байк, който е най-добрият вариант за развиване на чувството на баланс у детето още от ранна възраст. А това, не се съмнявайте, ще му е в голяма полза занапред.

 

Voltage JR 12

Ако забележите, че малкият ви приключенец вече е готов да развива уменията си, Voltage JR 12” е подходящ велосипед за него. Той е с познатата от близкото минало „контра“, която ще го научи да спира своевременно. Освен това моделът идва и с помощни колелца и предна спирачка.

Voltage JR 16

Тъй като децата растат бързо, неусетно идва и моментът, в който имат нужда от по-голямо колело. За целта на помощ идва Voltage JR 16, което е подходящо за тези от тях между 4 и 6-годишна възраст. Характеристиките на JR 12 можем да съотнесем и към този модел, тъй като обикновено едва на тази възраст децата се качват на велосипед с педали. На това колело също могат да се монтират помощни колелца, но те не са включени, защото моментът е подходящ детето да се научи наистина да кара. За сметка на това, велосипедът има друга екстра – степенка.

Voltage JR 16
Voltage JR 20

Когато малчуганът вече овладява сам колелото и има контрол над него, идва моментът, в който да направи стъпка напред към модела Voltage JR 20. Той пристига окомплектован със 7-скоростна система Shimano, мека вилка Suntour с 40 мм ход, а спирачките V-brake Promax са съобразени спрямо детската физика. Обикновено това се случва след шестата година.

Volatge JR 20
Voltage JR 24 Disc

Колкото повече порастват и колкото повече карат, децата започват да повишават капацитета на възможностите си. Затова в този момент започва и търсенето на велосипед с повече функции. В този случай се препоръчват 24-инчовите колела, които са най-подходящи за възрастта между 9 и 11 години. Voltage JR 24 Disc е сред тези модели, който е оборудван с 21-скоростна система Shimano Tourney, мека вилка Suntour с 50 мм ход, както и дискови спирачки TEKTRO. Моделът се предлага и с V-brake спирачки Promax.

Voltage JR 24
Voltage JR 26

Не подминаваме и младежите около и над 12-годишна възраст, за които Scott са създали модела Voltage JR 26. Той пристига при вас с мека вилка Suntour с 100 мм ход, 21-скоростна система Shimano Tourney и V-brake.

Voltage JR 26 Disc
Voltage YZ 10

Няма как да пропуснем тийнейджърите и всички, които се чувстват като тях. Тъй като те вече имат повече изисквания и предпочитания, най-подходящият модел е Voltage YZ 10. Тук вече наблюдаваме 24-скоростна система Shimano Altus. Вилката е мека Suntour XCM със 100 мм ход. Дисковите спирачки Shimano са хидравлични, а гумите са Kenda 26X2.3.

Тази серия има и модел Voltage YZ 20, който е със същите характеристики, но спирачките са механични дискови.

Voltage YZ 10

Може би вече се зачудихте каква е разликата между серията JR и YZ. Най-основната е, че Voltage YZ са налични във всички размери – XS, S, M, L.  Това е предпоставката за различния подобр на компонентите, тъй като серията вече не се причислява към детските велосипеди. Друго важно предимство на YZ са по-широките шини и гуми, които осигуряват стабилност и дават възможност за по-агресивно каране.

От магазини SCOTT ни напомнят, че покупката на колело е важна и отговорна дейност. Затова е хубаво да се консултирате със специалист в областта, а детето да е вас, за да пробва конкретния модел. Не се колебайте да го направите в магазините в София – бул. България 81-Бул. Козяк №14 и ул. Л. Каравелов 1

И тъй като 1-ви юни наближава, магазини SCOTT са подготвили специални намаления за най-малките приключенци. Повече информация ще можете да откриете следващата седмица на scott.bg или във фейсбук страницата им.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.