360° уикенд: 2-4 август, 2013

0
 

Сподели

Shares

Уикенд предложенията на 360° тази седмица са толкова много, че ги разделихме на три. Изборът на събития е голям, както подобава на това време от годината – от възможността да гледате онлайн финалите по deep water solo в Юта до състезанието по парапланеризъм в Шумен. Можете да отидете с колело на море, с девойките от Wild-Berries във Весел бар, с компас на Беглика или с Планинария на Пирин. Ако ще сте в София – дестинацията е улица Шишман, където София ще диша. Музикалните предложения също са разнообразни – гайди в Гела, транс до Бургас и американско-нигерийски соул и джаз в Созопол.

360° уикенд

ОНЛАЙН:

Гледайте онлайн финалите на катерачното DWS състезание Psicobloc 2013

Най-добрите deep water solo (DWS) катерачи в света ще покажат уменията си на специално конструирана изкуствена стена, разположена над басейн в Юта. Финалите ще бъдат предавани на живото онлайн.

OUTDOOR:

Състезание по целно кацане с парапланер в Шумен

Спортен клуб по въздушни спортове „Лети Свободно” от Шумен кани всички любители, състезатели и техните приятели на състезание по парапланеризъм целно кацане – “Лети свободно – Шумен 2013″, което ще се проведе от 2 до 4 август.

Велопоход “С колело на море 2013″

Сдружение “Велоразходка” организира за втора поредна година Велопоход “С колело на море”. Едно невероятно изживяване, оставящо страхотни спомени у всеки велосипедист ще започне от 3 август и се очаква да продължи до 17-ти.

Втора спирка на The Wild Blue Tour

Втората спирка от The Wild Blue Tour ще бъде веселата спирка. Тя ще се проведе на Весел бар в южната част на къмпинг Китен. Датата е 3 август, а денят – събота.

“С дъх на смола” край Беглика и Чатъма

“С дъх на смола” е въвеждаща програма за придобиване на първоначални умения и знания за различни дейности сред природата. В рамките на курса участниците придобиват умения в следните дейности – бивакуване сред природата (палене и поддържане на огън, изграждане на палатка, управление на отпадъци и т.н.), ориентиране и работа с компас, катерене, плаване с кану, планинско колоездене, разпознаване на растения и животни.

Най-високите върхове на Пирин за 2 дни

Три от десетте най-високи върха на Балканите се намират в Пирин планина. Това са Вихрен (2914,3 м), Кутело (2908 м) и Бански Суходол (2883,4 м). “Планинария” организира екскурзия за изкачване на трите върха с преминаване през прочутия карстов ръб “Кончето” и спускане в Казана, където под 450-метровата отвесна стена на Вихрен растат еделвайси.

“София диша” отново от 4-ти август

„София диша“ 2013 няма да изневери на стила си и през летния месец август отново ни очаква вълнуваща и атрактивна програма, различни нови инициативи и разнообразни проекти, свързани с култура, изкуство, социално-образователни инициативи, както и специално отношение към екологията като начин на живот.

МУЗИКА:

Гайдарското надсвирванев в село Гела

Традиционното гайдарско надсвирване, което ежегодно събира повече от 100 гайдари и гайдарски групи, включително от далечна Япония и дори Австралия, тази година ще се проведе на 3-ти и 4-ти август край село Гела.

Sun Tribe Open Air 2013

От 2 до 4 август в Парк “Росенец” до Бургас ще се проведе безплатният фестивал на открито – Sun Tribe Open Air 2013.

Горещ поетичен соул от Iyeoka на плажа на Баш бар – къмпинг Градина

Ииока Ивие Окоауо (Iyeoka Ivie Okoawo) е родена в Бостън, Масачузетс, САЩ и е представителка на първото поколение американско-нигерийски изпълнители в соул и джаз жанра. Сравняват начина, по който поднася изпълненията си с този на Amy Winehouse, Adele, Lauryn Hill и Sade. Нейният дълбок и нежен тембър ще сгорещи вечерта в Баш Бар Созопол на 3-ти август 2013 г. по покана на Event Zone Agency.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.