Седемнайсет годишният Мартин Атанасов от Сандански победител в единственото скейт състезание в Европа тази година!

Състезанието се проведе на 23.08

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: Ivaylo Donchev/Red Bull Content Poo

На 23.08 / неделя /завърши провелото се за 6-та поредна година скейт състезание Burgas Skate Open. Това е единствената организирана надпревара тази година в Европа. Сили премериха състезатели от Германия, Португалия, Израел, Чехия, Гърция, Сърбия и Румъния. Мартин Атанасов на 17 години от Сандански остави на второ място печелилият големи турнири Red Bull атлет и шампион на Чехия – Максим Хабанец.

Състезанието се проведе в три отделни категории като за пръв път в България се проведе серия и при жени.

„Скейтът вече е олимпийски спорт, където могат да участват и жени, така че ние даваме шанс на дамите да се изявят. Имахме категория аматьори, която е за по-малките карачи, без спонсори зад гърба си. Там наградите са материални. Следваща е категория про, където се събират карачи от цял свят като за първото място има голяма парична награда.“, казва Мартин Дечев орагнизатор на състезанието.

Снимка: Ivaylo Donchev/Red Bull Content Poo

Състезанието се проведе в 3 отделни части.

В петък състезателите имаха загрявка, която протече в Морската Градина. Предизвикателството за деня беше trick for cash или пари за трикове, където за по-впечатляващ трик печелиш пари от организаторите.

Вторият ден се проведоха квалификациите, като най-малкият участник беше едва на 7 години.

Най-добрите класирали се за финала премериха сили за първото място с награда 6000лв.

Специално участие взе световно известният Максим Хабанец от Прага. Той е и единственият про скейтър участвал в състезанието.

Снимка: Ivaylo Donchev/Red Bull Content Poo

„Да си професионалист означава не само да те спонсорират, а и скейтбордът да се превърне в основен начин на изкарване на доходи. Бях поканен преди няколко месеца и много се зарадвах, защото всички състезания в Европа бяха канселирани. Това всъщност е и първото ми състезание за годината, така че много се радвам, че съм тук и да карам с останалите. Скейт парка изглежда перфектен.“

Red Bull атлетът започва да кара скейт на 5 години, заради по-големия си брат и печели първото си състезание на 13 години.

След оспорвана надпревара и многобройни отличителни трикове, Мартин Атанасов остави след себе си чеха Максим Хабанец и Джордж Барболеску от Румъния.

Събитието се проведе с подкрепата на Amnesia Skate Shop, община Burgas и Red Bull.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.