360° уикенд: 22-23 август

0
 

Сподели

Shares
Уикенд
Снимка: inspiredthroughtheworld.com

Август може да бъде време за всичко друго, но не и за скука. Ако някой има съмнения, веднага можем да го докажем с няколко предложения за уикенда. Колоездене, полети, лонгборди, Крушунски водопади, а защо не сърф или планина или някой фестивал.

Trans Balkan 2015 – Hike and Fly

16-22 август: Trans Balkan 2015 – Hike and Fly
Българският вариант на прочутото приключенско състезание Red Bull X Alps. Маршрутът е в Стара планина – хижа „Кашана“ – връх Баба – Мъглиж – Сопот> Начин за придвижване е поредица от крос кънтри полети с парапланер и пешеходни преходи.

Home Mountain Enduro Cup

22-23 август: Home Mountain Enduro Cup
Този уикенд ни очаква първото ендуро състезание на Витоша. То е част от Българските ендуро серии и ще изпита издръжливостта на колоездачите. Състезанието е отворено за всеки, който смята, че може да се справи с различните предизвикателства и който иска да провери докъде достигат собствените му умения. Победителят от надпреварата ще спечели възможност да участва във финалния кръг на световните ендуро серии, който ще се проведе през октомври във Финале Легуре, Италия.

Вело Линия
Снимка: Георги Даскалов, Bikeporn

22-23 август: Вело Линия
Камерите на Вело Линия и този уикенд ще бъдат на долната част от трасето на „Бай Кръстьо“ и ще дебнат за звезди. Тяхната цел е да помогне на колоездачите да напредват, а и да споделят каранията си, заснемайки ги. Камерите са 4 на брой и са монтирани по маунтин байк маршрута на Витоша благодарение проект на Лидл България.

Зелена Линия
Снимка: Яне Голев

22-23 август: Безплатни автобуси до Витоша
И този уикенд колоездачи и туристи ще могат да стигнат безплатно до Витоша благодарение безплатните автобуси на Зелена линия. Единият маршрут е Хладилника – Бай Кръстьо – х. Алеко, а другият е от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294) до с. Бистрица, а третият до Железница. Автобусите тръгват от началните спирки (колелото на автобуси 280 и 94 в Студентски град и КС „Хладилника”) в 8:30 и 10:20 часа всяка събота и неделя.

Ride the Street
Снимка: Temper Boards

23 август: Ride the street – лонгборд в центъра на София
Тази неделя, 23-и август, София отново ще диша с превърналия се в традиция фестувал. Към него ще се присъединят и Temper Boards и Wild-Berries, с чието съдействие ще можете да покарате лонгборд в центъра на София, като част от събитието Ride the street. Мястото е ул. „Цар Иван Шишман” и ул. „Гурко”, а началото е в 17 ч.

Rollglider

Rollglider – адреналин край Крушунските водопади
Чисто нов начин да се забавлявате и то на изключите;но красиво място. Усещане за летене и свободно падане с гарантиран прилив на адреналин. Това обещава новото съоръжение, наречено Rollglider, което се намира край Крушунските водопади.

SkyHiker

SkyHiker, Jumbo Plaza Sofia
Ако ще бъдете в София през уикенда, но искате да си набавите доза адреналин по забавен начин, можете да го направите на паркинга на Jumbo Plaza Sofia. Там се намира съоръжението, дело на Walltopia, наречено SkyHiker. То включва въжета, дървени мостове, които висят на седем метра над земята, клатят се, карат коленете да затреперят, но предлагат гледка към планините и чиста проба адреналин. Условието е да сте високи над 120 см и тежки под 110 килограма и да искате да се забавлявате.

AERODIUM

Полети в AERODIUM
Още едно предложение за всички, които ще бъдат в София през уикенда. То е на същото място като SkyHiker – на паркинга на Jumbo Plaza Sofia. Там се намира вертикалният въздушен тунел на София AERODIUM. В момента цените за полети там са по-ниски, провеждат се и курсове.

Седмица на акулите
Снимка: Discovery Channel

Седмица на акулите
И ако след такъв уикенд искате още интересни срещи, можем да ви предложим да се запознаете по-отблизо с аклулите. От понеделник по Discovery Channel започва седмицата на акулите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.