Технологии, които защитават тялото ви, от Scott

0
 

Сподели

Shares

Scott

За да бъде защитено тялото ви, от Scott въвеждат използването на нови, усъвършенствани материали, с които се изработва екипировката.

D30 е именно такъв уникален материал, който „разпръсва” силата при удар и по този начин осигурява оптимално абсорбиране на енергията, преди тя да е достигнала тялото. Материалът е съставен от полимер на базата на дилатант, което му позволява да бъде мек и еластичен по време на носене, но и да се стяга при удар.

Повече за ръкавиците и техните възможности тук

Scott D30
Scott D30

Този материал е използван при направата на жилетката DRIFTER. Освен с него, тя е покрита със защитни подложки – меки или твърди, в зависимост от необходимостта. На местата, където жилетката покрива части от тялото, които се движат повече, подложките са меки, а там, където има нужда от повече протекция – твърди. Благодарение на иновативния си дизайн, DRIFTER приляга идеално към тялото, защото подложките откъм гърба се огъват и въртят, в зависимост от индивидуалните особености на тялото, а ново въведеният колан минава под тях. По този начин гръбните подложки се наместват самостоятелно, но цялата жилетка е комфортно прикрепена за тялото.

Повече за гръбния протектор Scott DRIFTER ще научите тук

Scott DRIFTER
Scott DRIFTER

Освен с D30, продуктите на Scott, които са проектирани, за да защитават тялото ви, са направени от някой от следните материали или от комбинация между тях:

NBR Shock Absorber – пяна, направена, за да поглъща енергията, освобождавана при удар. Материалът е с висока продължителност на живота и е устойчив на големи разлики в температурните амплитуди.
Слой „пчелни пити” – материалите, които имат структура на пчелни пити (голям брой шестоъгълници, „долепени” един за друг) са минимално плътни, но въпреки това са изключително устойчиви срещу удари.
PE пластмасова обвивка – осигурява гъвкавостта на протекторите, изработени от нея, а в същото време защитава от удари и има дълъг живот.

Според нуждите и стила си на каране, можете да изберете от два вида протекция: продукти с мека обвивка (които са изключително гъвкави и комфортни) и продукти с твърда обвивка (които ви осигуряват максимална защита от удари).

Освен това, продуктите за протекция на тялото на Scott позволяват пране и носенето на раница върху тях. Също така са създадени и специални дизайни за жени, които се съобразяват със спецификите на женското тяло.

Scott – Soldier Line
Scott Soldier Line. Снимка: enduro-mtb

При колоездене обаче, коленете са тази част от тялото, която е постоянно натоварена. И точно затова заслужават специална протекция. Новите наколенки на Scott – Soldier Line, са създадени така, че са максимално леки и проветриви, но в същото време осигуряват необходимата защита. Наколенките предпазват коленете ви посредством предни и странични подложки, чийто дизайн следва всяко ваше движение. Освен това в наколенките Soldier Line са добавени специални подложки, които предпазват вътрешната страна на коленете от удари в рамката. Това, което ги прави още по-удобни е липсата на всякакви каишки или ленти за пристягане.

Scott

Продуктите за протекция на Scott, както и богат избор от модели велосипеди, части, аксесоари, дрехи и др. ще намерите на ул. Козяк 14 (до Американското посолство), на бул. България 81-Б в София и Scott.bg.

Магазините на Scott работят от 10 до 20 ч. от понеделник до петък, от 11 до 19 в събота и 11-17 в неделя.

Scott

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.