Идеално прилягащите каски Scott

0
 

Сподели

Shares

Scott

Главата е онази част от тялото, която безспорно трябва да бъде защитена най-добре при каране.

Затова от Scott провеждат редица проучвания, с цел да създадат най-добрите каски с оглед на идеалното прилягане към главата и максимално добрата защита при евентуален удар. Най-добрата технология на Scott, която служи за приспособяване на каските към индивидуалните особености на главата е MRAS 2.

Scott MRAS 2. Снимка: PB
Scott MRAS 2. Снимка: PB

Благодарение на нея може да бъде регулирана височината на каската, като така се осигурява максимална защита, комфорт и стабилност. При изработването на каските, специално внимание е обърнато на това как те прилягат в предната си част (при челото) и отзад (на тила), а евентуалният натиск, който би създала каската, е разпределен в тези точки от главата, които са по-малко чувствителни.

Scott MRAS 2. Снимка: PB
Scott MRAS 2. Снимка: PB

Каската VIVO PLUS е създадена така, че съчетава в себе си най-добрите технологии от Scott.

Scott VIVO PLUS
Scott VIVO PLUS. Снимка: enduro-mtb.com

За направата ѝ е използвана специална технология за защита на мозъка и системата за максимално прилягане – MRAS 2. Освен това, каската VIVO PLUS обхваща по-голяма площ в задната част на главата и е допълнително усилена на местата, които са най-уязвими, има регулируем визьор и е изключително лека. За да бъде карането с каската максимално комфортно, тя предлага на притежателя си максимална вентилация, заради усъвършенстваните си отвори и канали, през които преминава въздухът, докато карате.

Scott VIVO PLUS
Снимка: bikeradar.com

Друга каска, която е подобрена чрез някои от новите технологии на Scott е VANISH 2. Тя осигурява много добра протекция, проветрение и прилягане към индивидуалните особености на черепа едновременно. VANISH 2 е каска, която е подобрена специално, за да бъде използвана от състезатели. Тя също е изработена чрез технологията за прилягане MRAS 2, но също така и е „подплатена” със специална защитна пяна, която повишава удароустойчивите ѝ качества. Освен това, в позиция за каране, 60% от каската са „отворени”. По този начин въздухът преминава свободно и се осигурява максимално проветрение.

Каските Scott, както и богат избор от модели велосипеди, части, аксесоари, дрехи и др. ще намерите на ул. Козяк 14 (до Американското посолство), на бул. България 81-Б в София и Scott.bg.

Магазините на Scott работят от 10 до 20 ч. от понеделник до петък, от 11 до 19 в събота и 11-17 в неделя.

Scott

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.