С куче на палатка

0
 

Сподели

Shares

Обичате природата, но и кучето си? Значи няма нищо по-хубаво от комбинацията между двете! Предлагаме ви няколко съвета как да взимате най-добрия си приятел на еднодневно или по-дълго приключение, така че и двамата да сте доволни.

С куче на къмпинг

Храна и вода

– Кучето ви трябва да е подготвено да понесе лесно разстоянието, което ще изминавате. Ако и двамата отдавна не сте излизали сред природата, тренирайте заедно! Кучешките лапи трябва да свикнат с неравния терен и да са готови за пътеките, по които ще скитате цял ден (или дни).
– Вземете резервна храна. Едно просто правило – изчислете колко ще изяде кучето ви по време на пътуването и добавете още две порции, за всеки случай. Дано да не се случва никога, но ако се окажете на открито по-дълго от предвиденото, е добре да сте подготвени. Лакомствата също са много важни. Давайте ги често на кучето, не само за да му осигурите необходимите калории, но и за да сте сигурни, че ще се държи добре.
– Вземете много вода или филтрирайте на място.

С куче на къмпинг

Време за сън

– Кучетата държат на удобството и навиците си, затова вземете неща, с които са свикнали и миришат на тях.
– По отношение на съня има два подхода – кучето да спи отделно или в палатката с вас. Предимството да го вземете при себе си е, че така то ще е по-спокойно, а и ще ви топли. Добре е да спи на постелка или леко шалте. Ако кучето ви е от късокосместа порода и времето ще е много студено, не е лошо да вземете лек спален чувал и за него. Но хъскитата, например, не се нуждаят от допълнителна топлина.

С куче на къмпинг

Идентификация и ваксини

– Кучето трябва да има на нашийника си плочка с името му и телефонния ви номер. Някои собственици слагат и чип на любимеца си.
– Уверете се, че той има всички редовни ваксини, а при нужда го ваксинирайте и превантивно, в зависимост от района, в който ще пътувате (срещу червеи в сърцето, бълхи и кърлежи, болести предавани по вода и т.н.). Допитайте се до ветеринаря си.
– Проверявайте кучето редовно за следи от бълхи и кърлежи, както и за попаднали в тялото му тръни.
– Вземете комплект за първа помощ.
– Добра идея е да поставите на каишката мигаща светлина, която да включвате през нощта. Това много помага да държите кучето под око.

С куче на къмпинг

Вземете кучешка раница

Тя е отлично решение по няколко причини. Спасява гърба ви от допълнителната тежест на храната и водата за кучето и ви позволява да вземете допълнителен багаж в своята раница.

С куче на къмпингНуждата си е нужда

– Вземете много торбички за кучешки изпражнения.
– Внимавайте кога кучето ви ходи по нужда. Не е хубаво да оставяте изпражненията там, където вие или друг къмпингар може да ги настъпи.
– Приберете ги, докато стигнете до някоя кофа. Ако това не се очертава да е скоро, заровете ги.

С куче на къмпинг

Не твърдим, че сме специалисти, но тези съвети са проверени в практиката и може да ви спестят главоболия.

Пожелаваме ви приятно ходене и щастливо размахани опашки!

ВИЖ ОЩЕ: 66 заслона, които може да си направите с брезент

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.