360° уикенд прогноза: 16 – 17 юли

0
 

Сподели

Shares

Ако се чудите дали да отидете на кратка почивка край морето, или да се отправите към планините за уикенда и не можете да вземете решение, прогнозата може би ще ви помогне.

Уикенд прогноза 16-17 юли

В събота сутринта на повечето места в страната ще бъде облачно, а от запад ще започват валежи. По обяд ниската и средна облачност ще започне да намалява, а валежите ще останат само в Западна България. Там вятърът ще бъде от северозапад (4-6 м/с)и при земята, и на 1500 м. В останалата част от страната, вятърът ще бъде югоизточен – 4-6 м/с при земята и 7-9 м/с на 1500 м. Не се очакват валежи.

Като изключим силния югоизточен вятър, планините на изток – Централна и Източна Стара планина и Родопите, ще бъдат подходящи за спорт. Валежите в западните части от страната до вечерта ще намаляват, но ще има условия за слаби превалявания до полунощ.

По Черноморието ще бъде слънчево, а вятърът ще бъде от изток-югоизток – 5-8 м/с. Вълнението ще бъде слабо – 0,3 м/изток.

В неделя вятърът в цялата страна ще се преориентира от север-северозапад, а сутринта ще започне заоблачаване. В Западна и Централна България на малко места ще се образуват купесто-дъждовни облаци (Cb) и ще има предпоставки за гръмотевични бури. Все пак обаче, валежите ще бъдат по-малко като количество от тези в събота, но ще обхванат и Централна България.

Вятърът при земята ще бъде от северозапад – 3-5 м/с, а на 1500 м – около 4-6 м/с от северозапад.

За спорт в планината ще бъде по-подходящо в източните части на България, а по крайбрежието облаците ще бъдат по-малко и ще има слаб бриз – 3-5 м/с. Вълнението остава слабо.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.