Снежна УзаниадаДата на събитието: 21.01.2018
0

Снежна Узаниада

21-ви януари е датата, на която отбелязваме Световния ден на снега. За втора поредна година Денят ще бъде отбелязан в района на местност Узана със събитието Снежна Узаниада, което е част от календара на FIS по случай Световния ден.

Сборният пункт на Снежната Узаниада е хижа „Горски дом“. В няколко центъра недалеч от хижата ще можем да се включим в различни снежни активности или да наблюдаваме демонстрации. Организаторите са подготвили занимания по:

  • Сноуборд
  • Ски бягане
  • Ски алпийски стил
  • Ходене със снегоходки
  • Ски туринг/пантене
Туринг
Снимка: Rugova Hiking

За всяка от активностите ще бъдат проведени по три практики/демонстрации, започващи в 9:30, 11:30 и 14:00 часа и с продължителност 90 минути. Всеки може да се запише за заниманията, като те са подходящи и за начинаещи по снежните терени. Необходимо е единствено предварително записване чрез формата тук, в която се отбелязва спортът, в който искаме да вземем участие (до 3 активности за всеки), нивото на уменията ни и имаме ли нужда от наем на екипировка.

Организаторите са подготвили още презентации на теми, свързани с планината, които ще бъдат достъпни без предварително записване, ще има обособен кът с топли напитки и храна и детски кът на открито и закрито за малчуганите.

Ски
Снимка: hikebiketravel.com

Повече информация за събитието, записване и такси за участие в активностите можете да откриете във Фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.