Витоша зимен фест 2017Дата на събитието: 21.01.2017
0

Сподели

0Shares
0 0
Витоша снежен фест 2017
Снимка: Sofia 2018 – Европейска столица на спорта

Световният ден на снега ще бъде отбелязан и на Витоша. Празникът се провежда на 21-ви януари и отбелязването му ще бъде част от Витоша зимен фест 2017.

Начало на зимния фестивал ще бъде дадено в 11:00 часа на Меча поляна до хижа Алеко, а в програмата през целия ден са включени много състезания, демонстрации и забавления. Като част от фестивала ще бъдат проведени състезания по ски бягане, ски алпинизъм, паралелен слалом и първото у нас зимно състезание по даунхил колоездене за време.

В състезанието по ски бягане участие могат да вземат всички желаещи, а надпреварата ще се проведе в няколко категории: жени, мъже, момчета и момичета до 14 г. Ски алпинизмът ще предизвика участници с навършени 15 г. по две трасета – за индивидуално и скоростно изкачване. И двете трасета ще започват от долната станция на лифт „Витошко лале” и ще завършват при Меча поляна за индивидуалното изкачване и при „Малък резен” за скоростното. Алпийските ски в дисциплината паралелен слалом пък, са насочени към младежи до 14-годишна възраст и ще се проведат по трасе в района на Меча поляна. Повече информация за състезанията, условията и начините на провеждане можете да намерите тук.

Освен ски състезанията са предвидени и конкурси. Всички желаещи ще могат да участват в конкурсите за направа на снежна фигура, за най-атрактивен карнавален костюм или за най-голяма снежна топка. Предвидено е също и снежно шоу, което ще бъде представено от ски учители.

Актуална информация за събитието следете във фейсбук страницата тук.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.