Витоша зимен фест 2017

0


Дата на събитието: 21.01.2017

Сподели

Shares
Витоша снежен фест 2017
Снимка: Sofia 2018 – Европейска столица на спорта

Световният ден на снега ще бъде отбелязан и на Витоша. Празникът се провежда на 21-ви януари и отбелязването му ще бъде част от Витоша зимен фест 2017.

Начало на зимния фестивал ще бъде дадено в 11:00 часа на Меча поляна до хижа Алеко, а в програмата през целия ден са включени много състезания, демонстрации и забавления. Като част от фестивала ще бъдат проведени състезания по ски бягане, ски алпинизъм, паралелен слалом и първото у нас зимно състезание по даунхил колоездене за време.

В състезанието по ски бягане участие могат да вземат всички желаещи, а надпреварата ще се проведе в няколко категории: жени, мъже, момчета и момичета до 14 г. Ски алпинизмът ще предизвика участници с навършени 15 г. по две трасета – за индивидуално и скоростно изкачване. И двете трасета ще започват от долната станция на лифт „Витошко лале” и ще завършват при Меча поляна за индивидуалното изкачване и при „Малък резен” за скоростното. Алпийските ски в дисциплината паралелен слалом пък, са насочени към младежи до 14-годишна възраст и ще се проведат по трасе в района на Меча поляна. Повече информация за състезанията, условията и начините на провеждане можете да намерите тук.

Освен ски състезанията са предвидени и конкурси. Всички желаещи ще могат да участват в конкурсите за направа на снежна фигура, за най-атрактивен карнавален костюм или за най-голяма снежна топка. Предвидено е също и снежно шоу, което ще бъде представено от ски учители.

Актуална информация за събитието следете във фейсбук страницата тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.