Денят на снега – празник за децата в Боровец

0
 

Сподели

Shares
Боровец - Ден на снега 2018
Снимка: Бороспорт

Световният ден на снега в Боровец се превърна в истински празник за всички деца. Всички те имаха възможност да се включат в организираното състезание по паралелен слалом за любители, в което се включиха повече от 300 деца.
Състезателите в паралелния слалом, нареден по писта „Иглика“, бяха наблюдавани и оценявани от Петър Попангелов, който даде и своите съвети за по-бързи и по-технични спускания.

„Радвам се, че толкова много деца се включиха в празника и в паралелния слалом – каза Петър Попангелов. – Те имат много енергия и желание да карат, а някои са много добри. Надявам се Световният ден на снега да ги накара да заобичат планината и ските и да ги виждаме на Боровец все по-често. Пистите в курорта са в отлично състояние и децата са винаги добре дошли.“

Боровец - Ден на снега 2018
Снимка: Бороспорт

Освен чрез състезания и забавления, Денят на снега беше отбелязан и с проведено обучение от ПСС по безопасност в зимната планина, а БАССЕС организира търсене на съкровища с помощта на уреди за лавинно спасяване.

През целия ден начинаещи скиори и сноубордисти правиха първи стъпки на снега с безплатни уроци в ски училище „Бороспорт“. Денят завърши с демонстрации и уроци в Сноупарк „Бороспорт“, където момичетата от Wild Berries и шейпърите на парка показаха различни трикове и издадоха тайните на някои от тях.

Боровец - Ден на снега 2018
Снимка: Бороспорт

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.