Какво се случи на Winter Bike Duel 2014

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Миналият уикенд в Пампорово се проведе четвъртото издание на традиционното състезание с планински велосипеди Winter Bike Duel 2014. В зрелищната зимна байк надпревара се включиха над 60 състезателя от страната, както и няколко представителя на съседна Гърция.

Winter Bike Duel 2014

Надпреварата протече в дуел формат с пряка елиминация. Състезателите стартираха по двама един срещу друг, което доведе до много зрелищни сблъсъци и непредсказуем финал в повечето от тях.

През съботния ден състезателите успяха да покарат по отлично подготвено, скоростно трасе, но за съжаление в неделя, когато се проведоха финалите, температурите надхвърляха 15 градуса и принципно твърдото трасе омекна и затрудни изключително много участниците. Въпреки лошите метеорологични условия, състезателите успяха да покажат завидни умения и впечатлиха всички гости на курорта.

Winter Bike Duel 2014

Победител в най-оспорваната категория на мъжете стана едва 18 годишният Мартин Бочуков – син на популярната певица Нели Рангелова. Той успя да завоюва първото място след няколко трудни двубоя със състезатели с много по-голям опит от неговия. На втора и трета позиция след него останаха Владимир Чакърски и Иван Колев.

При юношите, където конкуренцията също беше на много високо ниво, първо място успя да спечели 17 годишният състезател от Севлиево – Георги Георгиев. До него на стълбичката се качиха две млади надежди на родната байк сцена – Симеон Вълков и Симеон Божилов

Winter Bike Duel 2014

В първото по рода си в България състезание в дисциплина Сноускут/Скибайк призовите места заеха Владимир Кривцов, Стефан Георгиев и Тодор Киров.

За всички победители беше подготвен паричен и предметен награден фонд от Monster Energy, Пампорово АД и Maze X3m.

След успешната реализация на първото състезание по маунтин байк за годината, организаторите от Concept Creative и Вело Парк Пампорово се захващат с трескава подготовка за предстоящия летен сезон, когато Пампорово ще бъде домакин на две много големи международни състезания.

Winter Bike Duel 2014

Първото събитие е в дисциплини спускане и кроскънтри – Pamporovo Bike Cup 2014 и ще се проведе на 20-22 юни. Състезанието е от клас 1, включено е в календара на международния колоездачен съюз и се очаква да предизвика интереса на много родни и чуждестранни състезатели.

Следващото състезание е в дисциплина форкросс и е кръг от световните серии 4X Pro Tour. То ще се проведе на 12-13 юли и ще доведе на родна земя повечето от звездите на световната сцена. Повече за състезанието можете да научите от тук.

Winter Bike Duel 2014

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.