Какво се случи на Winter Bike Duel 2014

0
 

Сподели

Shares

Миналият уикенд в Пампорово се проведе четвъртото издание на традиционното състезание с планински велосипеди Winter Bike Duel 2014. В зрелищната зимна байк надпревара се включиха над 60 състезателя от страната, както и няколко представителя на съседна Гърция.

Winter Bike Duel 2014

Надпреварата протече в дуел формат с пряка елиминация. Състезателите стартираха по двама един срещу друг, което доведе до много зрелищни сблъсъци и непредсказуем финал в повечето от тях.

През съботния ден състезателите успяха да покарат по отлично подготвено, скоростно трасе, но за съжаление в неделя, когато се проведоха финалите, температурите надхвърляха 15 градуса и принципно твърдото трасе омекна и затрудни изключително много участниците. Въпреки лошите метеорологични условия, състезателите успяха да покажат завидни умения и впечатлиха всички гости на курорта.

Winter Bike Duel 2014

Победител в най-оспорваната категория на мъжете стана едва 18 годишният Мартин Бочуков – син на популярната певица Нели Рангелова. Той успя да завоюва първото място след няколко трудни двубоя със състезатели с много по-голям опит от неговия. На втора и трета позиция след него останаха Владимир Чакърски и Иван Колев.

При юношите, където конкуренцията също беше на много високо ниво, първо място успя да спечели 17 годишният състезател от Севлиево – Георги Георгиев. До него на стълбичката се качиха две млади надежди на родната байк сцена – Симеон Вълков и Симеон Божилов

Winter Bike Duel 2014

В първото по рода си в България състезание в дисциплина Сноускут/Скибайк призовите места заеха Владимир Кривцов, Стефан Георгиев и Тодор Киров.

За всички победители беше подготвен паричен и предметен награден фонд от Monster Energy, Пампорово АД и Maze X3m.

След успешната реализация на първото състезание по маунтин байк за годината, организаторите от Concept Creative и Вело Парк Пампорово се захващат с трескава подготовка за предстоящия летен сезон, когато Пампорово ще бъде домакин на две много големи международни състезания.

Winter Bike Duel 2014

Първото събитие е в дисциплини спускане и кроскънтри – Pamporovo Bike Cup 2014 и ще се проведе на 20-22 юни. Състезанието е от клас 1, включено е в календара на международния колоездачен съюз и се очаква да предизвика интереса на много родни и чуждестранни състезатели.

Следващото състезание е в дисциплина форкросс и е кръг от световните серии 4X Pro Tour. То ще се проведе на 12-13 юли и ще доведе на родна земя повечето от звездите на световната сцена. Повече за състезанието можете да научите от тук.

Winter Bike Duel 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.