Световен ден на снега в Боровец

0


Дата на събитието: 16.01.2016

Сподели

Shares

На 16 януари Боровец празнува Световния ден на снега с безплатни ски и сноуборд уроци и детска лифт карта за 1 лев.

Освен лифт карти за деца до 12 години на символични цени, ще има и други приятни изненади за най-малките. Вратите на детския снежен парк Борокидс ще бъдат отворени, като там ще има безплатни екипировка и уроци.

Възможност да направят своите първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите – безплатно обучение ще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище “Бороспорт”.

БоровецЦелта на Световния ден на снега е да мотивира децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Събитието се провежда всяка година по инициатива на Международната федерация по ски – FIS, а Боровец е сред курортите, които участват в празника от самото му начало. До момента, с четирите си издания, инициативата е събрала над 591 хиляди участника – част от 645 събития в 45 страни.

Бороспорт разшири обхвата на още една интересна инициатива, започната през миналия сезон. „През целия зимен сезон 2016 всички ученици от Община Самоков от детската градина до 12-ти клас ще ползват лифт съоръженията в Боровец безплатно през всичките ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, което ще помогне на децата да развият уменията си на скиори и сноубордисти и да заобичат планината и здравословния начин на живот.“ – разказаха от Бороспорт.

Още една инициатива с цел популяризиране на ски спорта сред българските деца ще се проведе за пореден път в Боровец. Това е програмата “Научи се да караш ски”, която се организира от Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, и със съдействието на Българската Федерация по Ски. Тя е насочена към деца от 1 до 4 клас и цели да запознае малчуганите с магията на белите спортове.

Боровец открива зимния сезон на 13 декември

ПРОГРАМА:

10-16 ч.: Забавления в детски снежен парк Борокидс
11-12 и 13-14 ч.: Уроци по ски за начинаещи
12-13 и 14-15 ч.: Уроци по сноуборд за начинаещи
12-13 и 14-15 ч.: Безплатни уроци по сноуборд фрийстайл – първи стъпки на боксовете
11-12 и 13-14 ч.: Фрийстайл демонстрации в Промо Парк Бороспорт – специални гости eкстремните момичета от Wildberries с яркото присъствие на екипа на самия парк.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.