Световният ден на снега в Боровец

0


Дата на събитието: 17.01.2015

Сподели

Shares

17-ти януари е Световен ден на снега. По този повод в събота Боровец отново ще отпразнува снежния ден. Това е четвъртото издание на международния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици и участници по целия свят.

Боровец

За да бъде още по-празнично и снежно настроението, дневните лифт карти за деца до 12 години ще бъдат на символичната цена от 1 лев. Вратите на детския снежен парк Борокидс ще бъдат отворени за най-малките гости на курорта, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Възможност да направят своите първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите – безплатно обучение ще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище “Бороспорт”.

Целта на Световния ден на снега е да мотивира децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Събитието се провежда всяка година по инициатива на Международната федерация по ски – FIS, а Боровец е сред курортите, които участват в празника от самото му начало.

Тази събота “отваря врати” за сезона и фристайл паркът на Боровец – Промо Парк Бороспорт, който се намира в централната част на курорта, срещу хотел “Рила”. За всички любители на по-екстремните усещания, екипът на Парка ще даде безплатни уроци по фрийстайл сноуборд, а професионалистите ще направят демо скокове.

Боровец

Празникът ще започне с кратка презентация от страна на Ски Патрулите на Бороспорт, които се грижат за безопасността по пистите на курорта. Те ще подготвят най-малките любители на спорта и планината за адекватно и безопасно поведение по пистите.

Още една инициатива с цел популяризиране на ски спорта сред българските деца ще се проведе за пореден път в Боровец. Това е програмата “Научи се да караш ски”, която се организира от Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и със съдействието на Българската федерация по ски. Тя е насочена към деца от първи до четвърти клас и цели да ги запознае с магията на белите спортове.

Боровец ви очаква на 17-ти януари. Ето и каква програма е предвидена за празника:

10.00 – 15.00: Забавления в детски снежен парк Борокидс
11.00 – 15.00: Уроци по ски и сноуборд за начинаещи
11.00 – 12.00 и 13.00 – 14.00: Фрийстайл демонстрации в Промо Парк Бороспорт
12.00 – 13.00 и 14.00 – 15.00: Безплатни уроци по сноуборд фрийстайл

Боровец

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.