Когато предпочитаме да пътешестваме бързо

0
 

Сподели

Shares

Каквото и да става, никога не бихме отказали пътешествие. Без значение дали трябва да изминем разстоянието от стартовата до крайната точка с въздушен транспорт (съвсем нарочно не казваме „самолет“), колело, микробус, мотор или автомобил. Но, признаваме, извижяването е една идея по-различно, когато пътешествието се осъществява с Racing Sport автомобил (RS) и то, от клас gran turismo.

Audi RS 5 Coupe
Емануеле Пиро с Audi RS 5 Coupe

Тези автомобили просто са създадени за друг вид пътешествия – дълги, обаче осъществени с вдигаща адреналина висока скорост и супер комфортни. Когато дори не е толкова важно къде отиваш, а как ще прекараш пътя до там.

Audi RS 5 Coupe е машината, която бихме искали да отведем на много места. Или тя да ни отведе. Пасва ни идеално, защото е мощна (2.9 TFSI biturbo двигател с мощност от 331 кВт (450 к.с.) и е Quattro, тоест цялата тази мощ е разпределена върху всичките четири колела. Освен това ни накара да променим становището си, че се вълнуваме главно от характеристиките, а не от дизайна на даден продукт – изглежда готова именно за незабравими пътешествия и с бурни ръкопляскания адмирираме дизайнерите, които са се вдъхновили за нея от ярко изразените състезателни елементи на Audi 90 quattro IMSA GTO.

Видяхме Audi RS 5 Coupe по време на официалното обявяване на „Порше София Запад“ за официален дилър на Audi Sport. Автомобилът беше представен редом до другия премиерен RS модел на Ауди – Audi RS3 Limousine, който пък е задвижван от най-мощният петцилиндров двигател в света в серийно производство и може да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,1 секунди. Добре де, бихме се „поразходили“ и с него!

Audi RS 5 Coupe
Audi RS 5 Coupe интериор

Може би се вдъхновихме да пътуваме с висока скорост толкова много, защото специален гост на събитието беше италианският автомобилен пилот Емануеле Пиро, който има пет исторически победи в състезанието за издържливост „24 часа на Льо Ман“ и девет подиума. Именно той представи двата модела, вдъхновени от пистата и създадени за пътя.

След като шоурумът на Ауди „Порше София Запад“ официално прие статут на дилър на Audi Sport, София се подреди сред останалите локации в Европа, притегателен център за всички фенове на немската марка. Шоурумът напълно отговаря на изискванията за дилър на модели от гамата RS и R8 и разполага със специализирана сервизна техника за поддръжка на моделите.

Audi
Състезателният автомобил на Емануеле Пиро

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.