79-годишна филипинка е посетила всички 193 страни по света

Луиза Ю осъществява мечтата си, посвещавайки ѝ 5 десетилетия от живота си

0
 

Сподели

Shares
Луиза Ю завършва пътешествието си в Сърбия
Луиза Ю завършва пътешествието си в Сърбия (снимка: Denomax, Фейсбук)

79-годишната филипинка Луиза Ю осъществи мечтата си да пътува до всички страни по света. Гостувайки в „Добро утро, Америка“ на телевизия ABC, тя споделя, че още като младо момиче във Филипините, „винаги“ е мечтаела да пътува, запленена от красивите пейзажи във филмите.

На 23 години Луиза Ю пристига в САЩ по програма за студентски обмен
На 23 години Луиза Ю пристига в САЩ по програма за студентски обмен (снимка: Архив на Луиза Ю)

Възможността за пътуване се открива пред Луиза Ю, когато на 23 години пристига в Щатите (Сейнт Луис, Мисури) по програма за студентски обмен. Заради статута си не може да напуска страната, затова поема на пътешествие из самите Съединените щати, качвайки се на автобус на компанията „Greyhound“, с който всеки ден е в различен град.

Вижте още: По света с колела и куче

Луиза Ю по време на пътуванията си през 2018 г.
Луиза Ю по време на пътуванията си през 2018 г. (снимка: LUISA YU, Фейсбук)

След като работи в областта на медицинските технологии, Луиза се насочва към кариера на туристически агент, за да може да има по-голяма гъвкавост и да отделя време за пътуване.

През последните пет десетилетия тя пътува навсякъде, където може. Посещава европейски и азиатски страни, стига и да африкански, като Либия и страни от Близкия изток, като Иран.

Вижте още: Вярвай, обичай и пътувай: По целия свят с велосипеди и детска рикша

Приключенският дух не напуска Луиза Ю
Приключенският дух не напуска Луиза Ю (снимка: LUISA YU, Фейсбук)

Луиза решава да посети всичките 193 страни, членки на Организацията на обединените нации (само Ватиканът е извън организацията, б.р.). Въпреки, че някои места са считани за опасни, смелата пътешественичка решава, че си струва риска да ги види със собствените си очи.

В крайна сметка тя изпълнява целта си на 9 ноември 2023 г., задрасквайки Сърбия последна от списъка си с пътувания. Всъщност изборът на последна дестинация е дело на приятелите ѝ, които ѝ готвят изненада и я убеждават да остави посещението на балканската страна за последно.

„Те казаха: „Ще трябва да дойдеш в Сърбия, защото ще летим дотам. Ние също сме много близо и ще отпразнуваме последната ти страна“, разказа тя и продължава: „Не знаех, че когато пристигна, те вече ще са направили всички тези приготовления за мен. Това беше голяма изненада.“

Според Nomad Mania, Луиза Ю е един от двамата души от Филипините, пътували до всичките 193 страни, членки на ООН.

Вижте още: Зелени улици: 9 града по света, в които автомобилите са забранени

Приключенският дух не напуска Луиза Ю
Луиза Ю в Южна Дакота, 2021 г. (снимка: LUISA YU, Фейсбук)

След като посещава толкова много страни и среща безброй хора по пътя си, Луиза споделя, че е научила много:

Откривам, че всички са като нас. Те имат мечта за по-добра работа и по-добри възможности и повечето от тях са много, много мили и много услужливи.

Всеки друг, който мечтае да пътува, Луиза насърчава да направи този скок.

„Винаги им казвам: Не се страхувайте, тръгвайте, пътувайте. Не чакайте никого, защото, ако се появи възможност, тя може никога да не се повтори. Просто бъдете себе си. И също така, ако има воля, има и начин. Нищо не е невъзможно.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.