Пътешествие във времето с музиката на Беглика фест

0
 

Сподели

Shares

Деветото издание на Беглика фест ще ни отведе на пътешествие в нови измерения и култури. Музикалната програма за пореден път ще заложи както на нови, така и на добре познати авторски български проекти в областта на етно, джаз, електро-ембиънт и аудио-визуалното изкуство. На Каба сцената ще можете да видите и чуете Vataff Project, Zeyra, Иван Шопов и Лора Желязкова, Acoustic Soul, Основно Ветрове, Лоши Петли, Тулпа, Soulfia, Darry & Eero, Imagine и редица други доказани имена на българската и международната сцена. Тазгодишното издание обаче ще се различава от предишните с това, че след полунощ музиката ще се измести в по-интимна атмосфера край беглишките огньове.

Пътешествие във времето с музиката на Беглика

Ето я и музикалната програма на Беглика фест 2017, която ще ви отведе на пътешествие във времето и културите:

Сряда, 23 август

Tui Mamaki

Новозелнадката живее и твори в София. Позната е на българската клубна сцена от участията си с Kottarashky & The Rain Dogs. Песните от новия й самостоятелен албум, вдъхновени от българския фолклор, ще бъдат част от програмата на феста.

Лоши Петли

Групата, сформирана от Алексей Николов и Петко Чернев търси експеримента и съчетава различни музикални стилове – авантгард, джаз и български фолклор.

Четвъртък, 24 август

Soulfia

Естествения процес на хармонизиране чрез музика е в основния фокус на пътуващите музиканти Soulfia. Музикалните вибрации обхващат класически и традиционни композиции е песни с автентично фолклорно звучене.

Дари & Ееro

Ще се разходите във времето и културите благодарение на  различни инструменти като гъдулка, игил, китара, гайда, хармоника и различни перкусии, съчетани с обертоново пеене от Монголия и Тибет.

Acoustic Soul

Музикалните стилове, които свързват изпълнителите от Acoustic Soul са най-различни, но се обединяват под белега на джаза и неговите импровизации. Ярко се открояват изпълненията от ерата на суинга, както и фламенко, танго, боса нова.

Петък, 25 август

Иван Шопов & Лора Желязкова / Ivan Shopov & Lora Zhelyazkova

Ще можете да станете част от новия проект на Иван Шопов и Лора Желязкова, в който съчетават звука от модуларен синтезатор с реактивни към него образи. Така те се потапят в мистичен свят, зареден от деня, и разкриват пространство от ехо и светлосенки, които сънуват нощем дърветата.

Зейра / Zeyra

ZEYRA е новият авторски проект на музиканта Веселин Митев (познат от Исихия, Кайно Йесно Слонце, Vataff project). Проектът работи с различни гост-музиканти в областта на етно музиката. Новото в ZEYRA е електронното звучене, смесено с акустичния привкус на балканските вибрации.

Тулпа / Tulpa

Тулпа е модерен, иновативен авторски проект на Алексей Цветанов (перкусионист и саунд инжинер на Кайно Йесно Слонце) с динамичен електонен саунд, филмова атмосфера и трайбълистичен бийт.

Събота, 26 август

Основно Ветрове

Основно Ветрове е нов проект на Петър Йорданов – Buny, добре познат от групата Оратница. Новият музикален инструмент „хенгдръм“ е в основата на музиката. Преплитайки се с африканска калимба, австралийско диджериду и други инструменти, Основно Ветрове e пътешествие из различните местонахождения на тялото, ума и духа.

Vataff Project

Vataff Project е отворен и променящ се проект, в който Виктор Маринов работи с различни гост-музиканти. От 2001 насам Vataff Project е смесица от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно инструменти от цял свят, придружени с визуално представяне. Проектът има характерен звук и концепция, движеща се на границата на стилове като психеделик, техно, ембиънт и трип-хоп.

Victor’s Mob

Victors Mob е тек-хаус проект на Виктор Маринов. Той е винил DJ и продуцент. Негов е и лейбъла Port One Records.

Неделя, 27 август

Imagine

В творбите им, които са изцяло авторски, може да се долови смесица от стилове като джаз, соул, реге, алтърнатив рок, трип хоп, психаделични и ембиънт елементи.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.