С колело от Северния полярен кръг до Огнена земя

0


Дата на събитието: 21.05.2015

Сподели

Shares

Кой е най-дългият маршрут с велосипед, който сте изминавали? 100, 1000, 10 000 км? А какво ще кажете за велопътешествие, продължаващо цели 60 000 км и то не къде да е, а по цялата дължина на Америка – от Северния полярен кръг чак до разположения не много далеч от Антарктида архипелаг Огнена земя?

С колело от Северния полярен кръг до Огнена земяВелосипедната експедиция Cycle Americas ще стартира на 27-и май от Дедхорс, Аляска и ще посети всички държави в Северна и Южна Америка до самия край – Ушуая, Огнена земя, Аржентина, през пролетта на 2017 г.

Инициатори на смелото начинание са Вячеслав Стоянов и Яна Меламед, които са обединени от идеята да приложат нестандартен подход за подобряване на живота на планетата. Темите, които засягат са замърсяването на Земята и изчерпването на нейните ресурси, както и безопасната велоинфраструктура.

По време на експедицията те ще събират средства за парична награда, чрез която искат да насърчат хората да действат заедно за едно по–чисто бъдеще. Наградата ще се набира на интернет страницата www.cycle4recycle.com, където могат да се правят дарения за каузата.

По–висшата цел, стояща зад тази експедиция, е да се направи опит за обединяване между различни националности и култури, с надеждата те да се погрижат едни за други, а всички заедно – за общият ни дом – планетата Земя. Вячеслав и Яна знаят, че няма значение откъде си, а колко е широк погледът ти към света. В крайна сметка великите дела се постигат от обикновени хора.

Повече информация за проекта и за това какви изненади и планове имат двамата приключенци и какво ще правят по време на двугодишната си експедиция, можете да получите от презентацията, която ще се състои на 21-и май от 17 ч. на фестивала „Зелени дни“. Още за събитието вижте тук, а междувременно разгледайте и сайта на експедицията Cycle Americas.

А ако искате да подкрепите финансово Вячеслав и Яна, можете да го направите по тази сметка:
Vyacheslav Stoyanov
IBAN: BG73PRCB92301031259915
BIC: PRCBBGSF
Procredit Bank

С колело от Северния полярен кръг до Огнена земя

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.