Най-тежкото състезание на света „Red Bull X-Alps“ започва скоро

0


Дата на събитието: 07.07.2013

Сподели

Shares

От Венецуела до Япония, от Южна Африка до Непал, световните топ авантюристи и парапланеристи тренират здраво, за да са сигурни, че са готови за най-трудното състезание тази година – „Red Bull X-Alps“.

Red Bull X-Alps

С препускане през континента и летене между враждебни планини тези герои са готви да се състезават в най-трудното приключение в света – „Red Bull X-Alps“. Тъй като началото на шестото издание на състезанието бързо наближава, темпото, с което се подготвят участниците шеметно се забързва.

Само след 4 дни 32 състезатели от 21 страни ще се изправят един срещу друг и срещу собствените си възможности в Залцбург, Австрия. На 7-ми юли започва най-трудното състезание на света. Това е началото на едно изтощително пътуване през Алпите до Монако с дължина 1031 км, борейки се лошо време, умора и болка през целия път.

Това е състезание като никое друго. Тактиките, оборудването и физиката на състезателите са фино настроени с упорита подготовка през предходните месеци, за да се осигури оптимална работа. Но какво ще се случи след обявяването на старта, няма как да знаем, защото спортистите ще трябва да се борят, не само със собствените си граници на издръжливост, но и непредсказуемостта на майката природа.

Основният организатор на състезанието Кристоф Вебер коментира: „Определянето на маршрута беше вдъхновяваща задача. Вълнуващите пейзажи, дивата природа, добрите крос-кънтри места и известните обекти за парапланеризъм ще направят маршрута епичен.“

Red Bull X-Alps

За феновете, които следят състезанието, „Red Bull X-Alps“ означава увлекателна и зрелищна надпревара. Благодарение на най-новите постижения в GPS технологията, Red Bull Mobile Live проследява в реално време надпреварата. Информация за времето на живо, 3D карти, актуализации в реално време и статистики ще направят състезанието още по-интересно за следене.

Очакваме старта и развоя на събитията, за които 360°, разбира се, ще ви информира.

Red Bull X-Alps

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.