Задава се Red Bull X-Alps 2019 – едно от най-трудните състезания в света

Деветото издание на надпреварата ще предизвика 32 атлети да преодолеят 1138-километровата дистанция от Залцбург до Монако по земя и въздух

0
 

Сподели

Shares

В сутрешните часове на 16 юни 32 атлети ще застанат на старта на тазгодишното издание на Red Bull X-Alps – едно от най-вълнуващите, но и същевременно трудни състезания в света. То ще се проведе за девети път, като отново ще предизвика участниците в него да преодолеят повече от 1000 км алпийски терен единствено пеша и с помощта на парапланер.

Red Bull X-Alps
Снимка: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Стартовата точка на надпреварата е в Залцбург, а финалът – в Монако. Трасето ще отведе атлетите на територията на 6 различни държави и общо 13 спирки, които те задължително трябва да стигнат. Там те ще се регистрират, за да имат право да продължат към следващия етап от състезанието.

Red Bull X-Alps
Снимка: Felix Woelk/Red Bull Content Pool

На всеки 48 часа от Red Bull X-Alps ще отпада по един участник – този от тях, който към съответния момент е последен в класирането.

Естеството на надпреварата показва, че тя не е за всеки и състезателите, които се впуснат в нея, трябва да имат отлична физическа и психическа подготовка. Освен чисто физическите изпитания, които ще преодоляват, те ще трябва да вземат важни решения, които да ги отвеждат напред към следващите етапи и самия финал.

Red Bull X-Alps
Снимка: Harald Tauderer/Red Bull Content Pool

17 от участниците за 2019 вече са участвали в Red Bull X-Alps. Един от тях е и Кригел Маурер – миналогодишният шампион, който ще опита да защити титлата си. Останалите 15 атлети ще се изправят пред това предизвикателство за първи път.

Red Bull X-Alps
Снимка: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.