Как да изберем правилните геймърски слушалки

0
 

Сподели

Shares

Запалените по съвременните игри потребители имат нужда от определено оборудване и специална техника. В последния случай се използват както компютри за игри, така и специални геймърски слушалки, които непременно са с микрофон и са светещи. Въпреки това сред тях има различни видове и по-долу ще ги разгледаме. Как да направим правилен избор и от какво зависи той?

Защо са необходими слушалки за игри

В игрите, особено в шутър и екшъните, е важно да разбирате откъде идват звуците и да можете правилно да определяте разстоянието до техния източник. Когато имате качествени геймърски слушалки, вие можете да чувате врага, когато идва в гръб или когато се крие в храсти, в съседни помещения и т.н. Тоест, подобни аксесоари ви позволяват да чуете всяко дори и минимално скърцане, шумолене или стъпки.

Tomasz Gawłowski/ Unspash.com

Съвременните качествени геймърски слушалки трябва да могат точно да пресъздават възпроизвежданите звукови ефекти при действия в помещения или на открито. Акустичната атмосфера трябва да наподобява тази от реалния свят, което дава възможност на играча за ориентация в пространството и определяне на местоположението на намиращите се околни герои в gaming средата.

Кое ги отличава от обичайните модели

Съвременните геймърски решения са оборудвани още с микрофон, позволяващ провеждане на качествена гласова комуникация с останалите съотборници в мрежата. Тези устройства за ушите могат да предлагат различни допълнителни функции, настройки и дори безжично свързване. Техният дизайн винаги е по-агресивен от този на класическите решения и е в съответствие с концепцията на геймърската среда. Подобна особеност в някои случаи е допълнена и с подходящи светещи разноцветни светлинни ефекти. 

Какви разновидности предпочитат геймърите

Всичко зависи от личните ви потребности и предпочитания, но най-разпространените вид на тези слушалки са:

  • от затворен тип (on ear или познати още като over ear), което предполага наличие на уплътнители и дъгообразен държач за главата. Те са по-големи и обхващат цялата ушна мида, което предполага пълно изолиране на околните шумове и подобрена звукова картина;
  • днес на отрасловия пазар се предлагат и модели тип тапи (in ear), които са със силиконови уплътнители и се поставят вътре в ушите. Те са значително по-миниатюрните варианти и са почти незабележими за околните;
  • според типа на връзката с източника на сигнал се предлагат жични варианти, но по-модерните и съвременни модели са тип Wireless, което означава безжична свързаност.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.