Ива Кръстева: Спортът е школа за справяне с професионалните предизвикателства

Сноубордът, софтболът и вдъхновението, което намира в работата си за PokerStars

0
 

Сподели

Shares

Съвсем скоро, на страниците на 360mag.bg ви срещнахме с активния млад българин Калоян Косев от PokerStars. Той ни сподели вдъхновяващия си опит с екстремните спортове и ни показа модерната политика на компанията, в която работи. PokerStars се стреми да осигури баланс между работните ангажименти и свободното време на служителите си, така че те да се чувстват щастливи, без едното да е за сметка на другото. 

Тази политика ни заинтригува толкова много, именно заради възможността успешно да се развиваш в професионален план и да изживяваш пълноценно, всяко едно приключение в своето хоби. Ето защо решихме да си поговорим с още един член от екипа на PokerStars, който да разкаже своите впечатления за работата, любимите спортове и как двете се съчетават успешно.

Представяме ви Ива Кръстева:

Здравейте, казвам се Ива и харесвам приключенията по снежните писти. Едно от основните ми хобита в последните няколко зими е да карам сноуборд на различни места. Също така, много обичам да играя софтбол, като го практикувам повече от 10 години. Когато мога, отделям време за колоездене и скуош. 

Разбира се, освен хобита имам и работа – отскоро се присъединих към отбора на PokerStars, където работя като CRM Delivery Specialist. С много добри впечатления съм от първите си месеци тук. Вече успях да създам много приятели, а условията на труд са прекрасни и имам време да практикувам и любимите си спортове – нещо, което не се среща навсякъде.

АКТИВЕН МЛАД ЧОВЕК

Да бъда активен човек за мен е първостепенна нужда. Основно свързвам активността с движение. Движението е прогрес. Дори да си мислиш, че в някакъв момент не се развиваш и само “обикаляш в кръг”, това пак е прогрес, защото има движение. 

Всяка активност ме развива в различно направление и прави кръгозора ми по-широк. 

Затова и толкова много обичам спортовете. Може да е банално, но те са ме научили на постоянство. За да се задържиш в един спорт, трябва да обръщаш внимание на детайлите, трябва добре да планираш какво ти предстои. По същия начин спортът ми помага и в работата.  Чрез него развивам отдаденост и дисциплина. Но също така ми помага да си презерадя батериите, за да съм във форма за следващото професионално предизвикателство.

Общото, което мога да намеря между спортовете, които практикувам и работата ми е, че винаги има известна доза страх в новите начинания. Винаги има несигурност: “Ще се справя ли? Ще е трудно ли?” Обаче винаги, когато минеш този момент идва вълна на облекчение, на радост, и после се потупваш сам по рамото и си казваш: “Справи се!”.

ИВА И СНОУБОРДЪТ

Сноубордът е един от спортовете, които следя от много от време и до детайл. Запалена съм по него, още преди да започна да го практикувам, но ми се струваше недостижима мечта. И все пак се случи. Като цяло ме спечели най-вече с това, че мога да съм сред природата – в планината – и едновременно с това да спортувам. Не мисля, че има по-добра комбинация.

Едно време родителите ми ме водеха на ски, но не практикувах постоянно. Сега е много различно – в последните 3-4 години няма седмица, в която да не съм се качила в планината. 

Откакто започнах да карам, се промени и отношението ми към зимата. Щом започне да вали сняг, вече не ми е студено, а даже ми е топло. Отвътре ми е топло.

Като предизвикателство в сноуборда преследвам баланса. Ако успееш да минеш откъдето си решиш без оглед на препяствия, наклон, терен или каквото и да е, значи си минал успешно и си надградил уменията си.

Самата аз гледам да се развивам със собственото ми темпо. Никога не съм допускала някой да ме води по пистите или да се съобразява с мен. Започнах с това да се науча сама да въртя между две панички и да усещам баланса на тялото.

За мен, най-основното нещо е да имаш добра двигателна култура. В тази връзка, за начинаещия сноубордист ще е много полезно, ако преди това се е занимавал с други спортове. Човек започва да се учи да кара от момента, в който започне да се държи прав на дъската, до момента, в който вникне в позицията на всяка става в тялото. Впоследствие прогресивно се увеличават и скоростта и терените – всичко. 

С това идва и апетитът. Получава се така, че вече карам там, където искам, а не където е по-удобно, спрямо уменията ми.

Любимата ми планина за каране у нас е Пирин. Иначе гледам всяка година да имам поне едно излизане в някой чуждестранен курорт. Досега съм ходила в Алпите,Италия Австрия…

Надявам се да отида да покарам в Швейцария. Много ми харесва там, може би защото съм гледала много състезания и съм останала с впечатлението, че ще е страхотно.

ИВА И СОФТБОЛЪТ

Софтболът е познат по нашите ширини като женската версия на бейзбола. Тук, в България се играе основно от жени. Навън обаче има отбори от мъже, от жени и смесени такива. Представлява отборна игра, в която два отбора се редуват в 7 части да нападат и защитават игрището с цел да се отбелязват точки. 

Интересното е, че не може да завърши никога на равен резултат, както при футбола например. Ако все пак стане така се добавят части и се доиграва, докато не се излъчи победител.

Екипировката се състои от каска, ръкавици, бата, бутонки, наколенки в зависимост от позицията, на която играеш. 

Снимка: Елена Ангелова

У нaс този спорт навлиза преди около 20 години. Тогава се създава първият отбор по софтбол, който съществува и до днес, а аз съм част от него.

Софтболните ни тренировки са целогодишни. Почиваме само, когато свърши сезонът  – октомври, а декември пак започваме да тренираме, но в зала. Тренировките са концентрирани предимно през уикенда, но гледам и през седмица да поддържам форма със ски тренажор или други спортове, например сноуборд през зимата.

Софтболът е отборна игра, а сплотеността на екипа постигаме чрез обединяващи ни занимания, не само на тренировки, но и извън тях. Също така голяма част от разговорите ни са в смешки и закачки. Извън игрището ходим заедно по концерти, събития, рождени дни… 

Когато сме на турнир, всеки гледа да допринесе с нещо за общото благо, защото сме по 5-6 дни някъде и трябва да решим екипно къде ще се храним, кой ще изпере екипите, кой ще ни закара до игрището. Така с дружни усилия се получава и екипът. Всеки си знае ролята. 

Същото е и в работата, затова софтоболните навици са ми много полезни и в нея.

Снимка: Елена Ангелова

ИВА И POKERSTARS

Започнах работа за PokerStars през декември 2021 г., благодарение на мой бивш колега, който ме препоръча и сега отново работим заедно. Позицията ми е CRM Delivery Specialist, което означава, че аз се грижа за всякакви промоции, изненадващи оферти, нови игри и покер турнири да достигат навреме до вниманието на определените потребители. Аз съм ангажирана с това да координирам всички екипи по веригата.

Започнах с обучение, което продължава и до днес. Идеята е да навлезеш в работата постепенно, без да чувстваш стрес или натоварване с много информация.  Все още се запознавам с всички инструменти, които са ми необходими, но от компанията се стараят да няма напрежение. Дават ми време да осмисля всичко, което е страхотно за мен и е много ценно.

По този начин се чувствам стимулирана да давам най-доброто от себе си и да се развивам като професионалист заедно с екипа. Представям си как след време с тях ще бъдем като едно голямо второ семейство!

Харесва ми, и че ми се дава възможност да градя кариера,  спрямо собствените ми потребности. Ако, например, изпитам нужда мога да сменя екипа или да работя в чужбина. Има много отворени вътрешни позиции, за които мога да кандидатствам, ако имам интерес.

Снимка: Сара Маркова

Като цяло атмосферата е изключително приятелска и мотивираща. Най-вече защото усещаш, че компанията се грижи да се чувстваш добре. Организират се различни сбирки за сплотяване на екипа, провеждат се различни глобални и локални инициативи… 

Миналата седмица, например, участвах във виртуален готварски курс, организиран от PokerStars. В момента пък има анкета: “Какво е щастието за теб?” – и всеки може да отговори с послание или снимка, като накрая се печелят и награди.

Аз лично се включвам в събития, организирани от местния социален комитет,  като готварския курс. Комитетите са специфични за компанията и се състоят от група доброволци, които имат бюджет и възможност да реализират вътрешни проекти, спрямо своите интереси – инициативи за служителите, еко активности, дейности в сферата на включване и приобщаване на различни общности, благотворителност и доброволчество и др. Така, веднъж започнал в компанията, всеки доброволец може да трупа опит в област, различна от професията си и близка до каузите, които го вълнуват.

PokerStars обикновено участват и в Legion Run с отбор на компанията, така че това също е нещо, което чакам с нетърпение.

Екипите, разбира се, винаги имат възможност да се срещат и в извънработно време. Така винаги имаш какво да правиш и да ти е интересно. Създава се усещане за общност и се чувстваш сигурен. Имаш си и допълнителна здравна застраховка… Изобщо грижат се за теб!

Aко искате да научите повече за компанията, в която работи Ива, можете да посетите PokerStars тук или за се присъедините към приключенията на оживената им онлайн общност на кариерната им страница във Facebook – Work At PokerStars.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.