Как да изберем правилните спортни обувки? Най-добрият пътеводител

0
 

Сподели

Shares

Как да изберем правилните спортни обувки? Най-добрият пътеводителПрез последните години, спортните обувки заемат главна част от стилистичния арсенал както на мъжете, така и на жените. Те не само изглеждат изключително добре на всеки, но и са подходящи за широка гама от стилизации, независимо от обстоятелствата. Стиловете на маратонките непрекъснато се развиват както в начина, по който изглеждат, така и в начина, по който функционират. Без значение дали сте активно спортуващи, или просто любители на комфорта, който спортните обувки предлагат в ежедневието, изборът на правилния чифт, може да окаже влияние върху цялостното ви усещане на удобство и ефективност. За това, в следващите редове ще ви разкажем как да изберете перфектните, за да се наслаждавате на комфорта, който заслужавате.

Спортни обувки – как да изберем правилните?

Съществуват различни видове спортни обувки, а изборът на идеалните, може да бъде трудна задача. Независимо дали имате нужда от издание за спорт, излети сред природата, пътуване, разходки из града, неформални стилизации и всичко останало, което предлагат невероятните дамски маратонки Nike на MODIVO.bg, например, следните критерии, със сигурност биха ви помогнали в мисията откриване на перфектния чифт:

Удобство: Първият основен критерий, на който трябва да обърнете внимание при избора на спортни обувки е размерът, който е основен за комфорта. Според експертите, идеалният модел трябва да бъде малко по-широк на пръстите и плътно прилепнал на стъпалото.

Материал на изработка: Когато избирате маратонки, от особена важност е материалът на изработка – това е вторият критерий, на който трябва да обърнете специално внимание. Най-добрите варианти са от естествени материали, заради отличителните им качества, като приспособимост към движенията и отлична вентилация.

Предназначение: Всеки тип спортна обувка е проектирана за конкретен тип активност и дейност. За да сте максимално удовлетворени, изберете стил, който лесно да се комбинира дори и с любимите ви чанти.

Подметка: Следваща по значимост характеристика е подметката – тя трябва да бъде мека и еластична и да не пречи на естественото движение на стъпалата ви по време на движение.

Стелки: С не по-малка важност при избора на спортни обувки са стелките. Експертите препоръчват кожени модели, за да не се изпотяват краката и по възможност да бъдат с иновативни технологии, които да подкрепят петата. Струва си да обърнете внимание на някое висококачествено издание от MODIVO, където със сигурност ще намерите модел, който да оправдае очакванията ви за стил и издръжливост.

Кои са най-популярните видове спортни обувки?Кои са най-популярните видове спортни обувки?

Едни от най-популярните видове спортни обувки са кожените, велурените и тези от платно. Какви ще изберете, зависи изцяло от личните ви естетични предпочитания.

Изданията от кожа са издръжливи, елегантни, стилни, перфектно се съчетават с така любимите на дамите аксесоари,  но определено си заслужават, защото качествените кожени обувки ще ви издържат много дълго време.

Моделите от велур могат да се съчетават перфектно с почти всички дрехи от закачалките, но един от най-големите проблеми при притежаването на чифт велурени маратонки е тяхното почистване. Ако искате те да живеят дълъг живот и да изглеждат добре, е нужна редовна и правилна грижа.

Благодарение на своята дишаемост, спортните обувки от платно са популярни сред бегачите, скейтърите, а също и през горещите дни. Чудесно с комбинират с рокли, поли, къси панталони и са идеално решение за цветни стилизации.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.