Предизвикателството Дунав Ултра: Teamwork

Приключението се завръща за пети път

0


Дата на събитието: 07.09.2018

Сподели

Shares

Велоприключението Дунав Ултра се завръща за пети път, а 7-и септември е денят, в който ще бъде даден стартът му. 

Професионални колоездачи и любители на този спорт ще се впуснат в предизвикателството да изминат 670 км по най-дългия велосипеден туристически маршрут в България. Той започва във Видин и завършва в село Дуранкулак.

Дунав Ултра: Teamwork

Тази година форматът позволява както индивидуално, така и групово участие, като условието е всеки колоездач да е 100% на собствен ход и на велосипед. Ентусиастите, които се впуснат в приключението, ще стартират заедно, но след това всеки ще трябва да изгради своя тактика за преминаване на разстоянието, така че да стигне до финала. Велопреходът не е състезание, а групово изживяване и най-вече лично предизивкателство. 

Маршрутът, който ще премине през 90 населени места и различни забележителности, ще има няколко ключови точки, от които състезателите ще трябва да съберат печати, за да удостоверят, че са минали от там. Участниците, които съберат всички печати и стигнат до Дуранкулак до 5 дни след началото на приключението, ще се считат за финиширали и ще получат сертификат.

Дунав Ултра: Teamwork

Организаторите на събитието очакват участниците в Дунав Ултра: Teamwork да подобрят най-бързото време от преди три години – 44 часа и 40 минути за 682 км.

Една от основните цели на велопрехода е да популяризира велотуризма и историческите обекти по поречието на река Дунав.

Записването за Дунав Ултра: Teamwork вече тече, а ако се регистрирате до 25-и юни, ще имате възможност да се възползвате от преференциални цени. Повече информация за събитието и как да станете част от него, можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.