Най-високо разположената поща в света

На 4400 м в индийското селце Хикким

0
 

Сподели

Shares

На територията на индийския щат Химачал Прадеш се намира селцето Хикким. Височината, на която се простира, е 4400 м, а пощата в него е позната като най-високо разположената в света.

Най-високо разположената поща в света
Снимка: tripologer.com

Тя е важна за региона, който е сравнително изолиран, тъй като е връзката със света за местните хора. Освен това те я използват, за да депозират средства в спестяванията си. Също така обектът представлява голям интерес за туристите в Хикким. Те често изпращат картички от нея на близките си и гордо заявяват, че са го направили от най-високо разположената поща в света.

Най-високо разположената поща в света
Снимка: tripoto.com

Пощата в Хиккким е построена през ноември 1983 г. От тогава Ринчен Чиринг е човекът, който се грижи тя да функционира. Оказва се, че той използва сградата и като свой дом. В райони като този изпращането и доставянето на писма е много труден процес, а в зимните месеци, когато обикновено има обилни снеговалежи, пощата не работи.

Пренос на писмата

Единственият начин, по който писмата могат да достигнат до получателите си, е като бъдат пренесени пеша до по-голямо населено място. Именно това се и случва. Двама пощальони изминават разстоянието от 46 км всеки ден през планината, за да достигнат Каза – столицата на долината Спити. От там автобуси извозват пратките до Пео – един от големите градове на Химачал Прадеш. Този процес е същият и в обратната посока. Когато отидат в Каза, пощальоните получават всички писма за Хикким и ги пренасят пеша до селцето.

Най-високо разположената поща в света
Снимка: tripoto.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.