Гледачи на животни се изолират три месеца в зоопарк, за да се грижат за животните

Изи, Емили, Лейла и Сара-Джейн с нетрадиционно решение по време на карантината

0
 

Сподели

Shares

Много хора по целия свят в момента живеят под карантина, заради пандемията COVID-19. Докато повечето предпочитат комфорта на домовете си, други са убедени, че най-доброто място за изолация е някое отдалечено местенце в извънградска среда. Има и такива, които взимат нетрадиционното решение да прекарат карантината на работното си място…

Група гледачи на животни, работещи в зоопарка Paradise Park, намиращ се в Хейл, Югозападна Англия, решават да се самоизолират на работното си място, напълно доброволно.

Паркът затвори врати в средата на март, но идеята животните в него да продължават да получават висококачествени грижи, провокира част от служителите да се затворят в него, докато карантината премине.

Четирима от служителите на зоопарка – Изи, Емили, Лейла и Сара-Джейн решават да се преместят в парка и да се самоизолират там за 12 седмици. Причината, да се преместят в къщата на зоопарка е превенция. Изи преценява, че ако разпространението на вируса стигне своя пик и всички останали работници от зоопарка, които са по домовете си се разболеят, поне тя и тримата ѝ колеги ще могат да се грижат за животните.

Paradise park е дом за около 1200 птици, както и за редица различни бозайници като панди, червени катерици, азиатски видри и животни от ферми. С над хиляда животни, които живеят в зоологическата градина, грижата, храненето, почистването, медикаментите и извършването на други жизненоважни дейности не е лесна задача, дори без пандемията.

Липсата на посетители води до стрес животните, обитаващи зоопарка. Как реагират животните на липсата на засилено човешко внимание, споделя Алисън Хейл, директор на зоопарка:

„Ние спазваме процедурите на парка, като два пъти дневно храним пингвините, за да не забележат твърде голямата разлика. Освен това пролетта е във въздуха и много двойки птици ще започнат да се сдвояват и да изграждат гнездата си. Въпреки това тук имаме много различни видове папагали (ние сме дом на Световния папагалски тръст), някои в малки колонии, а други по двойки – те най- много усещат разликата и се питат къде са всички. Някои папагали си взаимодействат много с хората, например Макс и Коки, двойка какаду викаха „здравей“ много силно преди няколко дни, и реших, че са доволни да ме видят.“

Гледачите,обявха, че остават в зоопарка докато не премине пандемията. И заявят, че единствения проблем, с който в най-скоро време може да се сблъскат е липсата на средства за грижата на животните.

ВИЖТЕ: Светът под карантина: Животни превземат опустелите градски улици

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.