Red Bull Rampage 2014 – най-зрелищното велосъстезание

0
 

Сподели

Shares

Ето го и най-зрелищното велосъстезание в света – Red Bull Rampage 2014! То ще събере фрийстайл, фрийрайд и даунхил атлети в неповторим big-mountain тест, в който ще се покажат умения от всеки един карачески стил по почти отвесните чакълести склонове в района на градчето Върджин, Юта.

p4pb11457851_low

Събитието е сходно по формат на фрийрайд ски състезание, където участниците се оценяват по избор на линия, стил на каране и умения за трикове. През 2008 година се въвеждат изкуствени препятствия като дървени рампи, а форматът продибва нарицателното slopestyle – фрийрайд с фрийстайл елементи.

p4pb11457836_low

В тазгодишното издание, за по-голяма безопасност на атлети и зрители, местата за ще бъдат ограничени. Въпреки това, всеки желаещ може да гледа предаването на живо по Red Bull TV на 28 септември.

Предлагаме ви малко кадри от подготовката на трасето и тренировките. Интересно е, че състезателите сами изграждат трасетата на линиите си и построяват различните фийчъри.

Строежът на трасето
Строежът на трасето
Райдърската среща преди състезанието
Райдърската среща преди състезанието

По време на тренировките Kelly McGarry скача от предварително издигната рампа, прехвърляйки 22-метровa клисурa, като не преценява добре засилката и приземява извън попивката, прелитайки почти 30 метра. Макар и да раздробява колелото на парчета, атлетът се отървава с леки охлузвания.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.