Празник на Витоша

0


Дата на събитието: 11.10.2014

Сподели

Shares

Спортен празник, посветен на 80 години Природен парк „Витоша“ и кандидатурата за „Европейска столица на спорта през 2017 г.

vitosha

На 11 октомври ще отбележим юбилея на любимата ни планина със спортен празник. Програмата ще отчете всички спортове, които обичаме да практикуваме на Витоша – туризъм, ориентиране, велосипеди, езда, скално катерене, спелеология, парапланеризъм. Очакват ни състезание по ориентиране по три маршрута на трудност (м. Момина скала – Златни мостове), демонстрации на клубове по спелеология и конната база в с. Боснек, туристически походи, семинари за презентиране на концепциите за екстремни спортове и дейностите на ПСС и БТС, провеждане на летния градски технически преглед на ПСС и ден на отворените врати на база Алеко, летене с парапланери (при подходящо време), катерене и спускане с велосипеди, откриване на обновената чешма на Алеко, концерти, детски състезания и още много други интересни събития.
Нека превърнем Празника на Витоша в ден, в който да почетем планината, без която не можем – безспорно най-голямото богатство на града ни!

Очаквайте повече информация за събитията и програмата!

Изглед към Витоша от Борисовата градина, 1934 г.
Изглед към Витоша от Борисовата градина, 1934 г.

В брой ЕСЕН 2014 на Списанието ше намерите интересна и подробна статия, разказваща за историята на парк Витоша, с любопитни факти из зараждането на спортовете, които практикуваме там.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.