Второто издание на Red Bull Лагерница

0
 

Сподели

Shares

24-годишният Росен Спартянов от София е новият Крал на Red Bull Лагерница! След оспорвана двучасова надпревара на столичния булевард Христо Смирненски негови подгласници станаха Иван Димитров и Калоян Петров.

RED BULL ЛАГЕРНИЦА 2012

Нестандартната надпревара с лагерници във формат „4-cross” се провежда за втора поредна година и излъчва втори различен победител – миналогодишният победител Симеон Тасев отпадна още във втория кръг. Росен от своя страна преодоля всички четири етапа и обезокуражи съперниците си на финала с наистина шампионска скорост и завидни умения за управление на самоделната си лагерница. 200-метровото трасе се оказа непреодолима пречка за повече от половината състезатели, чиито лагерници не издържаха на състезателното темпо. Търкалящи се лагери и отломки от уникалните возила все още се почистват от булеварда. За разлика от миналата година, този път в стартовия лист присъстваха и две дами – Димана Стефанова и Михаела Радоева, която успя да премине първите три кръга на надпреварата и доказа, че има място за еманципация във възраждащия се забавен спорт.

RED BULL ЛАГЕРНИЦА 2012

Освен овациите на публиката и солидната фенска група, Росен отнесе и голямата награда на тазгодишното състезание – посещение в бокса на Red Bull Racing по време на Гранд При на Унгария през юли.
Лагерница, лагерна количка, кормилачка – тази традиционна в близкото минало детска играчка отново набира популярност с усилията на много ентусиасти и провежданите вече две години състезания в София и Велико Търново. Инициативата има амбицията да се развива и превзема нови български градове в следващата година – единствените условия са стръмни улици, няколко здрави дъски и четири лагера.

RED BULL ЛАГЕРНИЦА 2012

Според утвърдените вече правила, всеки състезател участва със собствена лагерница, сглобена предвариелно и отговаряща на зададените от организаторите параметри: дължина на борда до 130 см, ширина – до 50 см, оси до 80 см, диаметър на лагерите – до 13 см (допуска се използването на силиконови колела, както и комбинацията между лагери и силиконови колела), използват се само традиционния материал – дърво, сглобяващите елементи са по избор на конструктора.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.