Дестинация Петрич: Активна и атрактивна

0
 

Сподели

Shares

Изложба "Дестинация Петрич: Активен и атрактивен"

Районът на най-южния български град пази в себе си редица активни и атрактивни възможности за спорт, туризъм и активно прекарано време. Ако до момента не сте имали възможност да опознаете района на град Петрич и планина Беласица, изложбата, която ще бъде разположена в градинката „Кристал“ до 19-и април, ще ви запознае именно с това – популярни и по-малко познати места, които предлагат възможности за занимания сред природата.

„Дестинация Петрич: Активна и атрактивна“ е новата изложба на Община Петрич и списание 360°. В нея са включени 28 пана с фотографии, представящи дестинации, които биха предизвикали интереса на всеки любител на откритите пространства и активно прекарваното време.

Един от акцентите в изложбата е добре развитото в последните години в района планинско колоездене. Напредъкът в правилна посока личи от състезателните успехи на клуб „Виво“, разработените от тях две трасета за планинско колоездене в дисциплината „Спускане“ – едно от които е определяно като едно от най-добрите трасета в България, организираните множество състезания. Теодор Мавродиев от „Виво“ стана спортист на годината на Петрич и е сред най-добрите планински колоездачи, които миналата година триумфираха по състезанията.

Изложба "Дестинация Петрич: Активен и атрактивен"

Освен с идеи за активност в планината, изложбата ще зарадва посетителите и с възможни дестинации за шосейно колоездене и пешеходни маршрути, подходящи за семейства и деца. Освен това в „Дестинация Петрич: Активна и атрактивна“ са включени и фотографии, изобразяващи възможности за туристически и планински маршрути в Беласица и Огражден, въздушни спортове като делта- и парапланеризъм, бягане, отдих и още много, разкриващи природните и културни богатства на целия регион.

Официалното откриване ще се състои на 10-и април, понеделник от 18:00 часа в градинката „Кристал“. Гост на откриването ще бъде двукратния световен и вицеолимпийски шампион по борба Серафим Бързаков, който също е доказателство за традициите на този спорт в региона.

Изложба "Дестинация Петрич: Активен и атрактивен"

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.