Dj Click отново в България

0


Дата на събитието: 13.11.2010

Сподели

Shares

Музикалният алхимик на Европа – ловецът на звуци, който използва за експлозивните си музикални смеси, колизията между автентични съставки и съвременен бийт, Dj Click пристига отново в България само три месеца след уникалното участие, което направи на Беглика Фест в Родопите. Французинът пристига по покана на Мерак Стандарт – музикалният лейбъл на Фестивала, не само за да затопли есента с греян балкански и световен бийт, но и за да направи записи с българска музка, чиято мистика откри на феста в Родопите.

DJ CLick отново в България

На 13ти ноември от 22.00, в клуб Бек Стейдж до Паметника Васил Левски, феновете на миксираните етно-звуци, ще могат да чуят уникалните музикални експерименти със световна и българска традиционна музика на един от най-успешните в света balkan и world-beat диджеи.

„Сетовете му са фините жили на уникални музикални скъпоценни камъни“, казват за него от централата на Радио Франс Интернасионал в Париж. Dj Click пуска в най-големите клубове за световен и балкански бийт в света, бил е гост на най-големите световни музикални фестивали (Exit, Roskilde, Womex, Couloure cafe, Transmusicalia и др.). Популярността му спечелва и място на резидентен ди джей в клуба, който определя европейските, а и световните тенденции в world-beat-fusion музиката: Divan du Monde в Париж.

Специалният гост на тазгодишното издание на Беглика Фест, имаше щанс да се сблъска челно с балканската култура и музика, най-вече по време на страхотната импровизация с народната певица Ани Йовкова на сцената на Беглика фест, по време на която Click записа чисто нов сет. Ако съдим по плановете на парижкия ди джей и продуцент за поредица записи, опитът не само, че не го е изплашил, а напротив – стана повод за импулса му да включи много по-обстойно българския фолклор в музикалния универсален език, който той разнася по света.

В шарената си черга от ритми, Click смесва ориенталска, балканска, фламенско, клезмер, циганска и индийска музика с възможностите на качесствения електронен саунд. Вероятно, защото го прави твърде добре, е определян от издания като „National geographic music“ като един от най-добрите world-fusion ди дижеи в света. Като истински ловец на уникални традицонни звуци, Click пътува по света в търсене лично на вълшебните ритми, музика и музиканти, предаващи традиционната култура; прави сам записите, продуцира сетовете и дори работи по дизайна на обложките, под „прикритието“ на музикалния си лейбъл No Fridge.

В София DJ Click пристига не просто за поредното парти от графика си, който включва участия в клубове и фестивали от Бразилия, Индонезия, Пакистан, Индия, Япония, цяла Европа, Мексико, САЩ до Австралия и др.

Една от причините звездата на френската балкан и world-beat сцена да бърза да пристигне отново в България, по-малко от 3 месеца след гостуването си в Родопите е успехът на сета му от уникалната импровизация в последния ден на фестивала, която го вдъхнови за записи на място с българските музиканти Ани Йовкова – вокал, народна певица, Ясен Мисчук – кавал от група Самоделия, Кольо Иванов – гайдар(Стралджа) и вокалът Лечо.

Повече за Click и сетове за слушанеwww.myspace.com/djclicknofridge

Биографияwww.nofridge.com

Мерак Стандартwww.merak-standart.beglika.org

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.