Катерачът Джеф Лоу и неговата Metanoia

 
0

Сподели

0Shares
0 0
Metanoia и Джеф Лоу
Снимка: Том фрост

На 3, 4, 5, 8 и 9-и февруари най-доброто от БанскоФилмФест идва в София. По време на петдневната програма ще имаме възможността да видим специална селекция с най-доброто от света на планинарското, екстремно, изпълнено с адреналин и приключения кино, което беше представено в Банско през ноември 2015. Основен акцент ще бъде поставен върху наградените филми, но няма да бъдат пропуснати и други интересни заглавия.

В специалната селекция на фестивала тази година попада филмът “Metanoia и Джеф Лоу” (САЩ, 2014, Джим Ейкмън). Той взе Наградата за цялостна реализация в екстремни условия от Банскофилмфест‘ 2015. Този емоционален и въздействащ кино-портрет на Джеф Лоу разказва не само за невероятната кариера и за характера на американския алпинист, но най-вече, за изключителните сила, кураж и философия, с които Джеф вдъхновява човечеството в борбата си за живот. От върховете на света до ръба на живота – филмов разказ за легендарния алпинист, който започва с визионерските му изкачвания и стига до опустошителната болест… Джеф Лоу изкатерва новия, невероятен и невъобразим маршрут “Metanoia” по северната стена на Айгер соло и през зимата. “Metanoia” променя живота му и го подготвя за нови изпитания. Включително и за най-голямото – болестта. Но той отхвърля страха, избирайки любовта, и приема новата действителност. А несломимият му дух и чувството за хумор му позволяват да се справя с трудностите, докато бавно губи физическите си сили и трябва да се противпоставя на собствената си тленност. Текста във филма чете Джон Кракауър.

Мястото на събитието, по традиция, е Полският културен институт в София, а началният час на прожекциите във всяка от вечерите е 18:00 часа. Входът за събитието е 4 лв. за ден или 15 лв. за цялата програма.
Пълната програма на „Ехо от Банско филм фест” можете да намерите тук.

Echo Bansko Film Fest

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.