Катерачът Джеф Лоу и неговата Metanoia

0
 

Сподели

Shares
Metanoia и Джеф Лоу
Снимка: Том фрост

На 3, 4, 5, 8 и 9-и февруари най-доброто от БанскоФилмФест идва в София. По време на петдневната програма ще имаме възможността да видим специална селекция с най-доброто от света на планинарското, екстремно, изпълнено с адреналин и приключения кино, което беше представено в Банско през ноември 2015. Основен акцент ще бъде поставен върху наградените филми, но няма да бъдат пропуснати и други интересни заглавия.

В специалната селекция на фестивала тази година попада филмът “Metanoia и Джеф Лоу” (САЩ, 2014, Джим Ейкмън). Той взе Наградата за цялостна реализация в екстремни условия от Банскофилмфест‘ 2015. Този емоционален и въздействащ кино-портрет на Джеф Лоу разказва не само за невероятната кариера и за характера на американския алпинист, но най-вече, за изключителните сила, кураж и философия, с които Джеф вдъхновява човечеството в борбата си за живот. От върховете на света до ръба на живота – филмов разказ за легендарния алпинист, който започва с визионерските му изкачвания и стига до опустошителната болест… Джеф Лоу изкатерва новия, невероятен и невъобразим маршрут “Metanoia” по северната стена на Айгер соло и през зимата. “Metanoia” променя живота му и го подготвя за нови изпитания. Включително и за най-голямото – болестта. Но той отхвърля страха, избирайки любовта, и приема новата действителност. А несломимият му дух и чувството за хумор му позволяват да се справя с трудностите, докато бавно губи физическите си сили и трябва да се противпоставя на собствената си тленност. Текста във филма чете Джон Кракауър.

Мястото на събитието, по традиция, е Полският културен институт в София, а началният час на прожекциите във всяка от вечерите е 18:00 часа. Входът за събитието е 4 лв. за ден или 15 лв. за цялата програма.
Пълната програма на „Ехо от Банско филм фест” можете да намерите тук.

Echo Bansko Film Fest

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.