Онекотан – изгубеният остров

0
 

Сподели

Shares

Онекотан – изгубеният остров

На 3, 4, 5, 8 и 9-и февруари най-доброто от БанскоФилмФест идва в София. По време на петдневната програма ще имаме възможността да видим специална селекция с най-доброто от света на планинарското, екстремно, изпълнено с адреналин и приключения кино, което беше представено в Банско през ноември 2015. Основен акцент ще бъде поставен върху наградените филми, но няма да бъдат пропуснати и други интересни заглавия.

Онекотан – изгубеният остров

Едно от многото интересни заглавия от филмовата селекция тази година е “Онекотан – изгубеният остров” (Австрия, 2015, Симон Тус). Уникалният и спиращ дъха Онекотан е един от огнения кръг на вулканичните Курилски острови. Това необитаемо парче суша се намира между Камчатка и Хокайдо, в едно от най-бурните и най-студените морета в света. А в същото време е едно от най-красивите места на Земята – с идеално кръгло вулканично езеро, в средата на което се намира вулкан. Остров в острова! През 2015 г. Матиас Хаунхолдер, Матиас Майр и Фил Майер решиха да посетят това очарователно място, за да карат ски. И така изживяха едно от най-големите приключения в живота си.

Мястото на събитието, по традиция, е Полският културен институт в София, а началният час на прожекциите във всяка от вечерите е 18:00 часа. Входът за събитието е 4 лв. за ден или 15 лв. за цялата програма.
Пълната програма на „Ехо от Банско филм фест” можете да намерите тук.

Echo Bansko Film Fest

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.