360° снежна прогноза: 4-12 февруари

0
 

Сподели

Shares

360mag продължава своята зимна рубрика „360° снежна прогноза“. Тя е съвместна заедно с метеоролога Георги Йорданов, който изготвя и уикенд прогнозите за времето, които публикуваме всяка седмица. Благодарение на новата рубрика и уменията на Георги да прогнозира времето, ще можете през целия сезон да разбирате дали и къде се очакват снеговалежи в страната и да сте винаги подготвени за поредното каране в снежната планина.

БАССЕС
Фотограф: Аександра Александрова. Скиор: Александър Илиев.
Снимката е част от албума „10 години фотоконкурс БАССЕС“

От четвъртък (4 февруари) започва застудяване, придружено с валежи, които в началото ще бъдат от дъжд, но вечерта срещу петък (5 февруари) ще преминат в сняг. Най-рано това се очаква да се случи в Северозападна България. Най-обилни валежи от сняг пък ще има в Родопите и Рила. Освен сняг в планините, обаче ще има и силен северозападен вятър, достигащ до 12-18m/s.

За Пампорово до събота (6 февруари) се очакват около 10-15 см нов сняг, а за София и високите полета – около 5-7 см.

В събота валежите ще спират, най- късно в Югоизточна България, където ще са и най-големите количества сняг.

Следващите валежи се очаква да започнат сутринта на 10-и февруари с дъжд и около следобед да преминават в сняг. Тези валежи ще са повече в Северозападна България, като за Рила и Витоша се очакват още 20-25 см нов сняг. За София новата покривка ще е около 12-16 см. Валежите се очаква да спират на 12 февруари.

Очаквайте следващата снежна прогноза на 360mag скоро.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.