Велопоход „Чудният изток на Стара планина“ 2014

0


Дата на събитието: 01.05.2014

Сподели

Shares

Велопоход "Чудният изток на Стара планина" 2014

Велоклуб УСТРЕМ–Варна организира интересен велопоход за всички, които обичат да карат сред красивата и пролетно ухаеща природа, далеч от шумните и мръсни пътища.

„Чудният изток на Стара планина“
1-6 май 2014

Традиционният велопоход „Чудният изток на Стара планина“ ще премине през малко популярна част от страната, която обаче е много подходяща за велотуризъм. Това е едно от най-красивите кътчета през пролетта, когато природата показва най-голямата си прелест. Участниците във велопохода ще преминат през върхове, гъсти гори, водни красоти и панорамни гледки от планинските била и язовирите в Източна България.

Велопоход "Чудният изток на Стара планина" 2014

Началото на „Чудният изток на Стара планина“ тази година ще бъде от най-високата точка на Обзорския проход, за да продължи със спускане по билото на Еминската планина към нос Емине. За 5 дни колоездачите ще достигат до Шумен. През това време ще се насладят още на горските красоти на Камчийска планина и на яз. Цонево, най-красивите водопади в Източна стара планина – Веселиновските, ще минат по чудни горски пътища, за да стигнат до яз. Тича. Колоездачите ще покарат и през ухаещите люлякови горички по билото на Преславска планина и ще се спуснат по Дервишка река до втората Българска столица – Велики Преслав. Ще изкатерят Шуменското плато по най-красивата велоалея сред природата в България и ще се насладят на многото природни и исторически забележителности там.

Велопоход "Чудният изток на Стара планина" 2014

Подробно описание, цени, условия за участие и задължителна екипировка можете да видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.