Годината е 2018, мястото Пьончан, а събитието – Олимпийски игри

0
 

Сподели

Shares

Наближава нов месец, а с него идва и дългоочакваната 2018. Тя ще остане в историята като една от олимпийските години. 17 дни Южна Корея ще бъде огласявана от викове, борба, мотивация, щастие и сълзи на всички, които имат една единствена цел – да се качат на най-високото стъпало на подиума на най-големия спортен форум. От 9-и до 25-и февруари Пьончан ще е олимпийска столица. Спортисти от цял свят ще се включат във всички 102 събития, заложени в програмата на XXIII-те Зимни олимпийски игри.

Пьончан 2018

В духа на това, което предстои, решихме да ви запознаем с някои от ключовите послания на Пьончан 2018.

Нови спортове

102 събития, 15 дисциплини, 7 спорта. Към тяхното семейство през 2018 ще се присъединят и Сноубординг Big Air за мъже и жени, кърлинг – смесени двойки, масов старт в скоростното пързаляне с кънки и отборни състезания в алпийските ски. Друг факт е, че по време на Пьончан 2018 ще се проведат най-много състезания за жени и смесени участници в историята на Олимпийските игри.

Глобална спортна нация

Република Корея е петата страна в света, която е била домакин на най-големите спортни форуми, което я прави един от най-опитните домакини на международни състезания.

Залите и пистите…

Са общо 12, а половината от тях са новоизградени. 9 от тях вече могат да се ползват, а с началото на новата година ще бъдат готови и останалите 3.

Пьончан 2018
Развитие на инфраструктурата

Нова железопътна конструкция беше завършена през юни и значително ще намали времето за придвижване от Сеул (от 3 часа и 30 минути до 1 час и 40 минути). Това е предпоставка за ръст на туризма и след края на Олимпийските игри и по-голям интерес към зимните спортове в региона.

Азиатска олимпийска вълна

Република Корея ще постави началото на азиатската олимпийска вълна. След Пьончан 2018 идват Токио 2020 и Пекин 2022. А това е възможност за разцвет както на зимните, така и на летните спортове в целия регион.

Билети за Пьончан 2018

Половината билети за събитията вече са разпродадени. Най-популярни са дисциплините фигурно пързаляне и шорт-трек. Пропуски могат да се закупят от всяка точка по света.

Друго важно събитие, което ще се проведе в Южна Корея след края на Олимпийските игри, е Параолимпиадата. Началото й ще бъде поставено на 9-и март и ще продължи 10 дни, до 18-и март.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.