Полет с уингсют от Еверест през май

0


Дата на събитието: 11.05.2014

Сподели

Shares

През месец май миналата година Валери Розов направи нещо впечатляващо – скочи с уингсют от 7220 метра под Еверест. Това до ден днешен е най-високият BASE скок, изпълнен в планината.

Полет с уингсют от Еверест на 11-ти май

Година по-късно обаче друг бейсджъмпър се готви да направи нещо още по-зрелищно. Американецът Джоуби Огуин се подготвя за исторически полет. През май 2014 той възнамерява да скочи с уингсют от самия връх Еверест. Операторски екип също се готви заедно с Огуин, за да заснеме скока му, който ще се предава на живо по цял свят.

Епичното събитие „Скокът от Еверест” ще се излъчи на живо по Discovery Channel на територията на 224 страни включително и България през май 2014 г. Discovery ще отведе зрителите на пътуване, състоящо се от две едночасови предварителни предавания. Те ще наблегнат на интензивните тренировки и подготовка на Джоуби за скачането му от Еверест. Кулминацията на ексклузивното предаване ще настъпи с двучасово излъчване на живо, показващо борбата на Джоуби с изтощителните условия по пътя към Еверест и най-накрая финалния му скок от върха. Уникалната екипировка на Джоуби е изработена специално за него. Той ще бъде оборудван с камери, които ще заснемат 3-километровото му спускане със скорост над 150 м/ч.

Еверест не е непознат за Джоуби. За пръв път той покорява върха, когато е на 24 години и така става най-младия американец, изкачил осемхилядника. През 2008 г. Джоуби поставя рекорд за най-бързо изкачване на Еверест. Той покорява върха по южния му склон само за 9 часа и половина. – Преход, който обикновено отнема 3-4 дни. Оттогава той търси най-екстремния начин, по който да изследва планината и сега го намира.

Полет с уингсют от Еверест на 11-ти май

„Това е липсващото парченце, което ще сбъдне мечтата ми. Откакто се помня си представям какво ли е усещането да можеш да летиш. Не мога да си помисля за по-грандиозен фон от този на Еверест”, казва Джоуби. „Всичко, което някога съм правил в живота си е било подготовка за това, което съм на път да сторя”, допълва той.

Джоуби ще проведе дванайсет тестови скока в Калифорния, Юта и швейцарските Алпи. След интензивната подготовка той ще отпътува към Хималаите за финална тренировка. След 6-седмична аклиматизация, Джоуби и неговият екип ще бъдат готови да изкачат връх Еверест.

Полет с уингсют от Еверест на 11-ти май

Докато той не пристигне обаче много въпроси обаче ще останат без отговор. Дали времето ще бъде на тяхна страна? Дали е подбрал правилната екипировка? Дали тренировките на Джоуби наистина са го подготвили за това, което никой друг не е правил досега?

Повече за проекта „Скокът от Еверест” можете да научите от специалния сайт everestjumplive.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.