Седемте приключенски чудеса на света

Втора част

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Настанете се удобно, защото се задава втората порция чудеса, които едва ли ще ви оставят безразлични към света на приключенията.

С Каяк по река Цангпо

Поредната доза адреналин получаваме от буйните води на река Цангпо. Именно тя е едно от най-вълнуващите места за каякинг според Нуриа Нюман и Аниол Серасолес. Цангпо е най-дългата река в Тибет и най-високо разположената главна река в света. Дължината й е 2840 км. Интересен факт е, че достъпът до Цангпо е много труден по политически съображения. Всеки, който иска да практикува каякинг в нея, трябва да получи разрешение и да заплати високи такси. По тази причина само две експедиции са успявали да я достигнат – през 1998 и 2002 г., но едната от тях завършва с фатален край. Това показва, че условията са много сурови, и всеки, който се впусне в подобно предизвикателство, трябва да е подготвен и да е наясно с всички рискове, на които се подлага.

С каяк по река Цангпо
© ERIC PARKER / RED BULL CONTENT POOL
Бягане по Great Himalayan Trail

Наскоро станахме свидетели на новото най-скоростно преминаване по този маршрут. То беше дело на Раян Сандс и Рино Гризел. Затова едва ли ще се учудите, че точно Раян Сандс, заедно с Фернанда Масиел, избира Great Himalayan Trail за място, което може да се определи като чудо. Тези 1400 км са вълнуващи, защото изправят осмелилите се да тръгнат по него пред най-високата планина в света и нейното величие.

Great Himalayan Trail
Снимка:© DEAN LESLIE / RED BULL CONTENT POOL
Уиндсърф в Хо‘окипа

Не оставайте изненадани, когато разберете, че Хо‘окипа се намира на остров Мауи, който от своя страна е вторият по големина на Хавайските острови. Според Роби Найш (и не само) това е едно от най-подходящите места за практикуване на уиндсърф.

Уиндсърф в Мауи
© PEPPE D’URSO/RED BULL CONTENT POOL
Делтапланеризъм в Сидни

Крайбрежните ветрове правят Сидни едно впечатляващите места за дейности като делтапланеризъм. Това мнение споделя и Корина Швайгерхаузен. Полетът над австралийската столица предоставя красиви гледки към цялата околност.

Делтапланеризъм в Сидни
© VIVID/redbull.com

В случай, че сте пропуснали първата част, тук много лесно можете да намерите останалите части, за да наредите пъзела на седемте приключенски чудеса на света.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.