Предизвикай се със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Благотворителното спортно събитие насърчава всеки да изпълни лично спортно предизвикателство на 30 май за успеха на всяко дете в България

0
 

Сподели

Shares

 

На 30 май образованието и спорта се обединяват в благотворителното събитие „Предизвикай се с кауза“, което ще се проведе от различни точки на България и света. Целта на формата е да обедини хиляди хора, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Заради пандемията събитието няма да събира желаещите да се предизвикват на едно място, а всеки участник сам ще може да избере къде и в какво да се предизвика.

Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера
на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др.

Как да участвам в „Предизвикай се с кауза“

Нестандартното събитие е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, желаещи да се включат, трябва да се регистрират предварително на сайта на събитието и да попълнят кратък формуляр. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор. След това остава
само да изпълнят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата.

Регистрацията в сайта на събитието освен заявка за конкретно спортно предизвикателство включва и билет дарение в подкрепа на “Заедно в час”. Всички събрани дарения ще бъдат инвестирани в работата на организацията за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете.

Всяка регистрация за “Предизвикай се с кауза” автоматично включва и записаните участници в томбола с награди от партньори на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май. Сред наградите до момента са включени вдъхновяващи книги, подаръчни ваучери за преживявания, спортни артикули и др. Те са осигурени от AMG Publishing, Stanimira Chocolate House, Utopia Forest, Sport Depot, Walltopia и др.

Кои са посланниците на „Предизвикай се с кауза“

Формата вдъхновява и популярни личности от различни сфери да се включат с лично
предизвикателство в събитието. До момента сред известните посланици, които застават зад каузата на събитието са ултрамаратонецът Краси Георгиев, сноубордистката Сани Жекова, фитнес инструкторът Инес Субашка, актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и Георги Златарев, Кубрат Пулев,
гимнастикът Йордан Йовчев и други.

Те са избрали различни спортни категории, в които да се включат. Георги Златарев планира да измине с велосипед разстоянието от София до Шипка на 30 май, а Алекс Алексиев – 120 км до дестинация, която още е тайна. Актрисата Валентина Каролева си е поставила фитнес предизвикателство с различни упражнения, а Яна Титова ще прави 108 слънчеви поздрава (йога). И двете вече усилено тренират, като споделят напредъка си в instagram. Дария Симеонова ще бяга, а Ники Илиев ще тича с кучето си 5 км. Сноубордистката Александра Жекова ще изкачва пирински връх, а ултрамаратонецът Краси Георгиев ще сложи ролери и ще навърта километри с още ентусиасти на градските кънки.

За каузата

Фондация “Заедно в час” вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално – икономическия си произход.

“Нов път в преподаването” е популярната програма на организацията.
Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа и възможности за кариерно развитие като учители. Новата програма на фондацията “Училища за пример”, която стартира през 2020, е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Включете се в „Предизвикай се с кауза“ като се регистирате в сайта на „Заедно в час“ и следете официалната страница на събитието във Фейсбуук.

Събитието се подкрепя от bTV и сайтовете Майко мила, Под моста, Обекти, Новите
родители, Лицата на града, Програмата, Go Guide, My Sofia, YouthHub, sCool media, Списание 360, Списание 8 и НПО порталът.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.