Седемте приключенски чудеса на света

Втора част

0
 

Сподели

Shares

Настанете се удобно, защото се задава втората порция чудеса, които едва ли ще ви оставят безразлични към света на приключенията.

С Каяк по река Цангпо

Поредната доза адреналин получаваме от буйните води на река Цангпо. Именно тя е едно от най-вълнуващите места за каякинг според Нуриа Нюман и Аниол Серасолес. Цангпо е най-дългата река в Тибет и най-високо разположената главна река в света. Дължината й е 2840 км. Интересен факт е, че достъпът до Цангпо е много труден по политически съображения. Всеки, който иска да практикува каякинг в нея, трябва да получи разрешение и да заплати високи такси. По тази причина само две експедиции са успявали да я достигнат – през 1998 и 2002 г., но едната от тях завършва с фатален край. Това показва, че условията са много сурови, и всеки, който се впусне в подобно предизвикателство, трябва да е подготвен и да е наясно с всички рискове, на които се подлага.

С каяк по река Цангпо
© ERIC PARKER / RED BULL CONTENT POOL
Бягане по Great Himalayan Trail

Наскоро станахме свидетели на новото най-скоростно преминаване по този маршрут. То беше дело на Раян Сандс и Рино Гризел. Затова едва ли ще се учудите, че точно Раян Сандс, заедно с Фернанда Масиел, избира Great Himalayan Trail за място, което може да се определи като чудо. Тези 1400 км са вълнуващи, защото изправят осмелилите се да тръгнат по него пред най-високата планина в света и нейното величие.

Great Himalayan Trail
Снимка:© DEAN LESLIE / RED BULL CONTENT POOL
Уиндсърф в Хо‘окипа

Не оставайте изненадани, когато разберете, че Хо‘окипа се намира на остров Мауи, който от своя страна е вторият по големина на Хавайските острови. Според Роби Найш (и не само) това е едно от най-подходящите места за практикуване на уиндсърф.

Уиндсърф в Мауи
© PEPPE D’URSO/RED BULL CONTENT POOL
Делтапланеризъм в Сидни

Крайбрежните ветрове правят Сидни едно впечатляващите места за дейности като делтапланеризъм. Това мнение споделя и Корина Швайгерхаузен. Полетът над австралийската столица предоставя красиви гледки към цялата околност.

Делтапланеризъм в Сидни
© VIVID/redbull.com

В случай, че сте пропуснали първата част, тук много лесно можете да намерите останалите части, за да наредите пъзела на седемте приключенски чудеса на света.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.