Есен 2015

3
 

Сподели

Shares
Списание 360°, Есен 2015

Ти си на ход!
Докато лятото се изплъзва все по-настоятелно измежду пръстите ни, е време да оставим това, което е било и да погледнем напред към онова, което предстои. Смяната на сезоните не е повод за носталгия или митичната “депресия”, с която ни облъчват от новините, а още един повод да се радваме – идват нови, познати, непознати или позабравени забавления, приключения, неща и места. В града или отвъд него, средата е само условие и поле да развихриш въображението, не повод за ограничение.

Няма невъзможни неща, няма забранени територии и няма какво да те спре. Движи се свободно и естествено, и забрави за мозъка, който ти казва кое можеш или не, кое трябва и кое не. Може да е поредният неизкачен връх (като за Боян Петров, отправил се към следващия 8000-ник в колекцията), или да се изправиш отново сам пред предизвикателството, което вече веднъж те е спряло (като Дизела, доказал, че има втори шансове в живота – и живот отвъд Ком-Емине). Да стигнеш до Индия на стоп (по примера на Борис, Марта и котката Бурма), или като Рус Вакрилов да откриеш своята Мека в безкрайността на осеяната с камъни южноафриканска пустош. Да докажеш, че нищо не е достатъчно силно, за да те спре – нито годините (Ангел Трифонов-Хъмпи – екстремист на 60 години), нито травмите (сноубордистът Георги Пелтеков-Гумата), нито физическото състояние (Борис Бегъмов от Дунав Ултра, които се захваща сериозно с колоездене след проблеми с алкохола). И че ако има желание – винаги има и начин (по примера на момчетата от клуб Vivo Петрич, чиято инициативност доведе до осъществяването на бясно трасе за спускане на Беласица). А когато вярваш в себе си и си отдаден на заниманието си, то може да се превърне и в много повече – доказателство за това са най-добрите и успешни български компании, продукти и личности в аутдор сферата, които започваме да ви представяме от този брой.

Добави доза цвят и забавление към градските задръствания с фикси, или открий нови предназначения на парапетите и стълбите с ролери; позволи на тялото да следва своето естествено заложено чувство за баланс и координация; играй си с ограниченията и препятствията и преоткривай света около себе си независимо къде се намираш. Ти си на ход!

Есен 2015

Акцентите в броя:

    • Фрийрън: 6 степени на свободата
    • Фикси: Укротяване на опърничавото колело
    • Дизела: Има ли живот отвъд Ком-Емине?
    • Боян Петров: 2 х 8000
    • Даунхил: Добре дошли в Петрич, Калифорния
    • Дестинации – как да удължим лятото/приближим зимата: Кейптаун, Калифорния, Хо Ши Мин, Базел
    • На стоп до Индия: RovingSnails
    • Митовете в храненето: Порция разум в чинията на активния човек
    • Съвети: Каролина и бягането
    • Байк паркове на 360 км х 2
    • Фотограф: За чистия фокус на Владимир Гергов
    • 60 години екстремизъм: Ангел Трифонов-Хъмпи
    • Профил: Георги Пелтеков-Гумата
    • Най-добрите от добрите компании/личности/продукти: „Ава“ – парашутизъм; „Балканче“ – колоездене; “Diving-bg” – гмуркане
    • Ролери: Из София на 2 х 4
    • Българска следа: Red Bull X Alps – бягане и парапланеризъм в Алпите
    • Катерене в ЮАР: Свещеният град на боулдър религията
    • Ком-Емине
    • Зелена аптека: Първа помощ с билки
    • Интервю: Дунав Ултра, 668 км с колела за 48 часа
    • 120 години Боровец
    • Светът е голям и истории дебнат отвсякъде – новият Клуб на пътешественика
    • …и още много на 112 страници

Лицата на броя:

Есен 2015

          • Боян Рашев – Един маратонец, който след голямо преследване успяхме да настигнем или по-скоро той сам да спре, за да напише статия за митовете в храненето на активния човек и да ни даде порция разум.
          • Десислава Павлова – Младите надежди на 360°. Момичето, което започва III курс „Журналистика“ в СУ, но вече ни смайва и разсмива със статии. Началото е с фикси колелото и фотографа Владимир Гергов, останалото е на сайта ни.
          • Георги Даскалов-Агента – Човекът, който стои зад сайта с любимото ни име BikePorn – кара, снима, пише. В този брой на 360° той направи материал за историята за колоездачния клуб Vivo, за трасето „Конгур Air DH“, по което скоковете са толкова големи, че уместно са кръстени „терминали“, а времето за свободен полет, спускайки се по Беласица, е повече и от това на парашутистите.

Есен 2015

                                                   

                                                     КУПИ ТУК

Разгледайте още актуални продукти в  онлайн магазина на списанието. 

Ако не ви достига брой или повече, за да запълните колекцията си със списания 360°, можете да го поръчате на преференциална цена или направо да грабнете един от двата ни промо пакета за маниаци оттук: Колекция списания 360°: Приключения за четене!

 

Есен 2015

Есен 2015

Есен 2015

Есен 2015

Есен 2015

Есен 2015

Есен 2015

Есен 2015

Есен 2015

Есен 2015

 

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. Тошко, като споделих с теб ЧЕ ПИШЕМ НАРЪЧНИК „ПЪРВА ПОМОЩ В ПЛАНИНАТА С БИЛКИ“ и ти разказах за някои приложения на конкретни растения си бързал да откраднеш идеята и да ни изпревариш в писането ……..поне да беше сменил заглавието? защото дори заглавието е „дублирането“ почти идентично!!!!!…да…вярно…. отнема ни доста време на колектива (Лекар – планински спасител, двама фармацевти – специалисти по фитотерапия и моя милост – обучаваща студенти по фармацевтична ботаника….ще спестя титлите и квалификациите на всички от нас) дето я пишем защото е авторска и дори рисунките и снимките са авторски!!! аман от копи пейст на самозвани билкари!!!!! Явно вижданията ти за „етично“ и „авторско право“ са доста разтегливи….
    НО НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ СИ ОКЕПАЗИЛ ИДЕЯТА И СИ НАПРАВИЛ НИСКОКАЧЕСТВЕНО МЕНТЕ!!!
    ДАВАНЕТО НА ЗДРАВТНИ СЪВЕТИ БЕЗ ДА СИ С МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ И ДА СИ СПЕЦИАЛИСТ КРИЕ РИСКОВЕ!!!!!!!

  2. Всъщност идеята и заглавието не дойдоха от Тодор, а от нас – от списание 360°. Тази статия е част от поредица полезни материали на две страници в списанието ни. Обсъждаме ме я от много време и понеже Тодор е биолог, който разбира от планински растения, му предложихме да даде примери и да я развие. Предполагам е станало някакво съвпадение, тъй като не Ви познаваме и не сме в течение на Вашите идеи, а тази дойде от нас.

  3. съвпъдъкът е странен ……. но НО НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ Тошко е ОКЕПАЗИЛ ИДЕЯТА И е НАПРАВИЛ НИСКОКАЧЕСТВЕНО МЕНТЕ!!! …..да…вярно…. отнема ни доста време на колектива (Лекар – планински спасител, двама фармацевти – специалисти по фитотерапия и моя милост – обучаваща студенти по фармацевтична ботаника….ще спестя титлите и квалификациите на всички от нас)……не исках да прозвучи гадно…просто когато си видиш творението си осакатено е депресиращо…….преди да си позволя да препоръчам Sаlix reticltа и S. herbceа за вътрешна употреба на мен ми отнема доста време да ровя из НАУЧНИТЕ ПУБЛИАЦИИ! (не в общото интернт пространство) за да уточня какво съдържат тези видове…защото в проектите е допустимо да оставиш до род растение, което не ти е познато, но за лечение прецизността е важна!!!!! Не става на принципа „ръгай чушки в боба“. Съдържанието на биологично активни вещества е видово специфично пък дори и до по-ниско таксономично ниво…и ако за потребителите тези всичките брътвежи са кухня зад кадър крайния резултат е НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ в най-благоприятния случай…..а не говорим, че и ботаническата страна не е изпипана……… как хората, които не са ботаници ще отличат високопланинските върби с кръгли листенца от отровното бясно дръвче, което расте на същите места като четат изчерпателното описание? …….“Повечето върби имат елипсовидни листенца, а високопланинските ниски видове – кръгли. Срещат се в цялата страна от морското равнище до 2900 м н.в. Растат покрай реки, езера, блата, извори, мочурища или в по-влажни части от различни местообитания“?????

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.