360° филмова вечер в Пловдив

0


Дата на събитието: 23.09.2015

Сподели

Shares
Red Bull JOURNEYversity
Снимка: Владимир Калудиев

Екстремни спортове край реки – това е темата на филмовата вечер на списание 360°, част от програмата на „One Architecture Week“. Прожекцията ще започне в 20 ч. на Плажа на Марица в Пловдив и в нея са включени кратки филми на 360° и Ред Бул.

Филмите ще ви накарат да раздвижите мислите, въображението, а по-късно и телата си, както и да видите колко добре се вписват нетипично градски спортове в градска среда. Ще научите повече и за съвместната инициатива на 360° и Ред Бул, наречена JOURNEYversity, която дава възможност на все повече хора да станат част от света на екстремните спортове, съпреживявайки ги.

Сред заглавията в селекцията на 360° са:

Red Bull Creepers – катерене по мост
Кратък филм от събитието Red Bull Creepers. Катерене по популярния мост Puente La Reina (Мостът на кралицата) в Испания с участието на българския катерач Емилиян Колевски.

Red Bull Creepers
Снимка: Red Bull

Височинни скокове от мост
Кадри от събитието Red Bull Cliff Diving, което се проведе на 15 август в Босненския град Мостар. Състезанието по височинни скокове във вода беше с българско участие – Тодор Спасов беше един от скачачите. Стари мост над река Неретва е една от най-популярните забележителности на Балканите. Той е обявен за архитектурен паметник от ЮНЕСКО и е емблематична гледка за Босна и Херцеговина. Скоковете в реката се изпълняваха от 27-метрова платформа, разположена над самия мост. Екип на 360° и журналисти, участващи в проекта Red Bull JOURNEYversity, станаха част от събитието в Мостар.

Red Bull Cliff Diving
Серджо Гузман със скок от моста в Мостар. Снимка: Ред Бул

Red Bull JOURNEYversity: Планинско колоездене в градска среда
Филм на участниците в приключенския университет Red Bull JOURNEYversity за градската даунхил надпревара във Велико Търново и градските даунхил и дърт джъмп знаменитости Филип Полк и Блейк Самсон.

Блейк Самсон по улиците на Велико Търново. Снимка: Георги Даскалов
Блейк Самсон по улиците на Велико Търново. Снимка: Георги Даскалов

Катерене
Два филма от катерачната сесия на JOURNEYversity, които проследяват най-голямото катерачно турне Petzl RocTrip, което премина през България през есента на 2014 г.

Red Bull JOURNEYversity
Снимка: Владимир Калудиев

Плажът и сцена на Марица, където ще бъдат прожекциите, се намира на бул.Марица 102, в края на пешеходната улица, край покрития мост.

360° е единствен, ексклузивен медиен партньор на спортната програма на „One Architecture Week“.

One Architecture Week

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.