2000 човека се изкаляха с Legion Run

0
 

Сподели

Shares

На 29 август язовир Панчарево се превърна в кална арена за второто българско издание на Legion Run. 5-километровото екстремно бягане включваше 15 препятствия за ума и тялото, предизвикващи страхове и инстинкти. То беше едно от най-мокрите издания в богатата история на Легиона по света и привлече около 2000 души в горещата августовска събота. Организаторите бяха помисли за тях, предоставяйки им предизвикателни препятствия като минаване през река, катерене по въжена мрежа над водопад, тичане в кал, потапяне в лед и рядка кал, лазене под бодлива тел, преминаване през теснини, дори катерене по изкуствена стена от Boulderland.

Legion Run
Снимка: Legion Run

Групи от 200-250 души стартираха на всеки 15 минути по трасето. Те бяха разделени на отбори с предварително записване. Имаше, разбира се, и единаци, които предизвикаха себе си с препятствията на Легиона.

Legion Run не беше състезание. В него няма победители и победени. Всеки отбор обаче можеше да научи крайното си време, засечено спрямо последния финиширал от групата.

Legion Run
Снимка: Явор Апостолов

След всички препятствия, през който минаха участници във втория български Легион, заканата на организаторите се осъществи. Месеци преди началото те казваха: „Ще ви боли, ще имате охлузвания, ще се насините, но ще се усмихвате“.

Legion Run
Снимка: Явор Апостолов

С това издание на Legion Run в България, броят на осмелилите се да предизвикат страховете си с препятствията на 5-километрвото тичане, вече е близо 4 милиона в цял свят. Освен България, в списъка от събития в календара на Legion Run за тази година фигурират още Китай, Полша, Унгария, Гърция, Кипър. Навсякъде трасетата са различни, съобразени с природните дадености на терена. Мястото се избира внимателно, така че да може да осигури най-предизвикателните препятствия в района. В Панчарево, според българските организатори, е било едно едно от най-мокрите издание. Колкото и различни да са отделните събития, едно е сигурно – калта и адреналинът са бъдат много.

Legion Run
Снимка: Явор Апостолов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.