Второ място за Петър Иванов на Европейската купа по боулдър

0
 

Сподели

Shares

Пепи Иванов извоюва второ място в оспорвана надпревара, кръг от Европейската купа по боулдър за юноши и девойки, която се проведе с рекорден брой участници. 275 състезатели от 23 страни, разделени в три възрастови категории, премериха сили в състезанието, на което домакин беше австрийският град Грац.

В съботния ден се проведе квалификационният кръг. В него двама представители от българския отбор успяха да достигнат финала. Пепи Иванов се класира втори в категорията Juniors (18-19 г.), а Димитър Русев се нареди на пета позиция в категорията Youth B (14-15 г.).

Петър Иванов
Снимка: Васил Киров/bfka.org

В неделя се проведоха и финалите, в които с 4 топа и 4 зони, Пепи се качи на почетната стълбичка веднага след италианеца Филип Шенк.

Димитър Русев изкачи 1 боулдър и 2 зони, което му отреди 10-о място в неговата категория. Това беше първи финал за него.

Още осем катерачи взеха участие в Европейската купа по боулдър в Грац. В категорията Youth B (14-15 г.) Петър Атанасов се нареди на 20-о място, Христо Урумов зае 34-а позиция, а Иван Бонев – 40-о място. При девойките Йоанна Недялкова зае 43-та позиция, а в групата Youth A (16-17 г.) Ерика Велев се нареди на 19-о място. При юношите Матей Мицев се нареди на 30-о място, Стоян Петров – на 44-а позиция, а Никола Мирчев на 45-а.

В класирането по нации България заема 9-о място, а лидер е Франция. Следващият кръг от Европейската купа ще се проведе на 5-и и 6-и май в Соуре, Португалия.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.