Що е то Golden Trail Series?

0
 

Сподели

Shares

Пет държави, два континента, пет състезания по планинско бягане. Това в същността си са Golden Trail Series, които са едно от най-вълнуващите събития, свързани с този спорт. Атлети от цял свят се събират в тях, за да покажат че са сред най-добрите и заслужават мястото си на световната скайрънинг сцена.

Golden Trail Series

За да се определят най-добрите бегачи в края на сериите, се вземат под внимание трите най-добри резултата от петте състезания. Освен това след последната надпревара, първите десет са поканени да участват и в шесто събитие, което всъщност е Големият финал на Golden Trail Series.

Местоположението…

На надпреварите е избрано спрямо различни характеристики, които формират цялостната атмосфера. Предизвикателството, което може да предложи терена, заобикалящата природа, както и историята на самото място, са най-важните сред тях.

Надпреварите

Zegama Aizkorri Marathon
Снимка: vamosacorrer.com

Първото състезание, което ще постави началото и на сериите, ще се проведе в края на месец май в Испания. Град Сегама ще бъде домакин на събитието на 27-и май. В него участниците ще изминат дистанцията от 42 км, по време на която ще преодолеят и 2736 м денивелация.

Marathon du Mont Blanc
Mont Blanc Marathon
Снимка: run247.com

Един от най-красивите френски градове – Шамони ще посрещне атлетите, които ще се впуснат в Marathon du Mont Blanc на 1-ви юли. 42 км и 2780 м очакват всички състезатели, които тръгнат по трасето.

Sierre Zinal
Sierre Zinal
Снимка: calatoriprinmunti.ro

Швейцария ще бъде домакин на третата надпревара от Golden Trail Series, която ще се проведе на 12-и август. Състезанието е най-бързото от всички пет. Дистанцията е 31 км, а денивелацията, която ще преодолеят атлетите – 2200 м.

Pikes Peak Marathon
Pike Peaks Marathon
Снимка: worldsmarathons.com

Изместваме фокуса от състезанията в Европа и отпътуваме към САЩ, където на 19-и август ще се проведе Pike Peaks Marathon. 42-километровата надпревара ще бъде най-високата от всички. Денивелацията за преодоляване ще бъде 2382 м.

Ring of Steall Skyrace
Ring of Steall Skyrace
Снимка: skylinescotland.com

Петата последна надпревара е най-техничната от всички. Тя ще се проведе на 15-и септември в Шотландия. Ring of Steal Skyrace е с дистанция от 29 км.

Otter Race
Otter Trail Race
Снимка: trailrunning.co.za

20-и октомври е денят, в който ще се проведе и Големият финал на сериите, в който ще вземат участие 10 от най-добрите мъже и жени в изминалите надпревари. Домакин ще бъде Южна Африка. Състезанието ще бъде с дистанция 42 км и 2600 м денивелация.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.