Един от най-трудните планински маршрути в света

И най-бързото преминаване по него

0
 

Сподели

Shares

Ако се впуснете в предизвикателството Snowman Trek в Бутан, най-вероятно ще ви отнеме поне месец, докато го завършите. Маршрутът, който преминава на територията на Хималаите, започва от северната граница на Бутан – Паро и 322 км по-късно завършва в Бумтанг. Предизвикателството не се крие само в дължината на тура, но и в денивелацията от над 14 хиляди положителни метра по труден каменист терен. Освен това можете да преминете по цялата дистанция, само когато метеорологичните условия го позволяват.

Snowman Trek
Photo: Ben Clark
Най-бързото преминаване

Преди две години Бен Кларк си поставя амбициозната цел не просто да тръгне по Snowman Trek, но и да достигне до края на маршрута не за месец, а само за две седмици. Той формира група от още двама ултрамаратонци – Тимъти Олсън и Ана Фрост, един местен водач – Уанг Чук, петима готвачи и двама човека, които се грижат за конете с тях. Никой от тях обаче не е изминавал маршрута от началото до края му и затова много хора поглеждат скептично на това, с което се захващат.

Snowman Trek
Photo: Ben Clark

Въпреки хипотермията, бурите и височинната болест, групата успява да стигне до края на целта си както е било по първоначален план – за 15 дни, което и до днес е най-голямото постижение по Snowman Trek.

Вижте част от постижението, в трейлъра на филма, посветен на него, който ще излезе съвсем скоро.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.