С маунтинбайк от най-високия връх на Килиманджаро

Единственото подобно постижение до два от най-високите върхове в Африка

0
 

Сподели

Shares

Килиманджаро и Кения са двете най-високи планини в Африка. Достигането до голяма част от върховете в тях е не леко предизвикателство за тези, които се осмелят да се впуснат в него. А сега си представете, че достигате два от най-високите върхове на тези планини с колело и че след това се спускате от тях. Изпитание както за физическите възможности, така и за психологическата нагласа. Именно затова не е учудващо, че подобно нещо се е случвало само веднъж.

Kilimanjaro
Photo: © MARTIN BISSIG

Постижението е дело на три неслучайни имена в планинското колоездене – Дани Макаскил, Ханс Рей и Герхард Цернер. В края на 2016 г. те преодоляват над 12 000 м положителна денивелация, както и над 150 км със своите колела, за да достигнат и след това да се спуснат от върховете Ухуру (най-високата точка в Килиманджаро – 5895 м) и Ленана (трети по височина в планината Кения – 4985 м).

Kilimanjaro
Photo: © MARTIN BISSIG
Kilimanjaro
Photo: © MARTIN BISSIG

Това, което обединява тримата атлети да се впуснат в предизвикателството, е каузата да популяризират неправителствената организация Wheels 4 Life. С нейното съдействие Дани, Ханс и Герхард успяха да дарят 230 колела на кенийски организации. След това те достигат до част от местните хора, които обитават предимно селски региони.

Днес вече можем да видим постижението на тримата атлети и във филм. Трейлърът му е в следващото видео, а целият филм можете да гледате тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.