Red Bull Soapbox се завръща!

0


Дата на събитието: 30.09.2018

Сподели

Shares
Red Bull Soapbox
Снимка: Lubomir Asenov/Red Bull Content Pool

Спомняте ли си, когато преди 4 години столичният булевард “Черни връх” се превърна в градска “шанца” за смели надпревари със самоделни колички? Ако сте пропуснали събитието или по това време не сте били в София, припомняме – тогава за първи път в България се случи една от най-забавните надпревари, на които сме ставали свидетели – Red Bull Soapbox.

В топ 3 на най-яките новини от тази седмица със сигурност влиза тази, че Red Bull Soapbox ще се случи отново, а смелчаци, които да се катурнат в щурата надпревара, вече се набират!

Red Bull Soapbox ще превземе бул. “Черни връх” на 30 септември 2018 година, между 11:00 и 16:00 часа.

Red Bull Soapbox
Lubomir Asenov/Red Bull Content Pool

Що е то Red Bull Soapbox?

Най-просто казано – пълна лудница!
Малко по-сложно: състезание, в което отбори от по четирима души имат за задача да построят количка, задвижвана единствено от силата на управляващия и/или гравитацията (или истинското проявление на сложната машина кракомобил), с цел да прекосят с нея няколкостотин метрово трасе за възможно най-кратко време. Скоростта обаче не е гаранция за спечелване на надпреварата. Всяко Soapbox събитие си има жури, което оценява отборите и по критерии оригиналност на количката и атрактивно представяне на отбора.

Red Bull Soapbox
Снимка: Lubomir Asenov/Red Bull Content Pool

Кой може да участва?

Всеки, който обича да майстори всякакви дивотии с креативност в ума, блясък в погледа и чук и пирони в ръка. Red Bull Soapbox се радва както на напреднали “авто”механици, така и на напълно начинаещи състезатели. Чувството за хумор, способността да не се взимаш на сериозно и креативността стоят в основата на състезанието, в което добре дошли са всички изобретатели, мечтатели, шоумени и ентусиасти.

Как да се запишете?

За участие в състезанието е необходимо първо да съберете отбор от общо четирима души. Заедно трябва да представите идеен проект на своята безмоторна количка не по-късно от 15-и юни 2018 на сайта redbullsoapbox.bg.

Отборите, допуснати до състезанието, ще бъдат не повече от 70, така че запретвайте ръкави, размърдайте мозъка си, хващайте чуковете и винтовете, събирайте части и смелост и се впуснете в откачената надпревара.

Red Bull Soapbox
Снимка: Lubomir Asenov/Red Bull Content Pool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.