Студенстката надпревара Red Bull Can You Make It e в разгара си

Българският отбор е в топ 30 и с големи шансове да се изкачи до по-предни позиции

0
 

Сподели

Shares
Red Bull Can You Make It
Снимка: Alan Sahin / Red Bull Content Pool

Финалът на студенстската надпревара Red Bull Can You Make It е съвсем близо, а с него все по-близо изглежда щастливата развръзка за някои отбори и фаталния крах за други. Докато по-умелите в осигуряване на храна, транспорт и подслон, разчитайки само на кенчета Red Bull като разменна “валута” вече са в Амстердам и се радват на чудесни условия за настаняване, то отборите с по-малък късмет или находчивост се опитват да докажат, че могат да се справят с последни сили.

Българският отбор – Original 69, заема 28 място в класацията сред всички 200 отбора до момента на заминаването си за Брюксел! До края на надпреварата обаче остава достатъчно време, а нашите представители имат всички шансове да заемат още по-челни позиции в класацията. На този етап от състезанието отборът е пропътувал 1145 км и е преминал през 5 контролни пункта, като е изтъргувал 77 кенчета и е спечелил 120.

Red Bull Can You Make It
Снимка: Getty Images/Red Bull Content Pool

Две отлични представяния в две предизвикателни игри белязаха представянето на отбора през последните дни. Тримата студенти триумфираха в Red Bull Racing Challenge, показвайки че смяната на булидни гуми не е проблем, щом разполагаш с 6 сръчни ръце и успяха да разпознаят всички 5 съставки в традиционното ястие от Лил, Франция, което в крайна сметка им позволи да продължат напред към Брюксел.

Петък беше фатален ден за някои отбори. В 13-ия ден от месеца се случи така, че един от отборите прекрати своето участие в предизвикателството и пое на път към вкъщи. Някои отбори прекараха нощта в 5-звездни хотели, но други вече могат да разказват за своите бездомни истории на ужасите. Трети, пък се срещат с истински приключенски дейности като скайдайвинг и се наслаждават на небесния простор, придвижвайки се с хеликоптер.

До последния ден на миналата седмица общо всички 200 отбора бяха изминали разстоянието от 230 736 км, а средно всеки отбор беше посетил 3 държави. Общо посетените държави пък бяха 20 на брой, а изтъргуваните кенчета около 9598.

Red Bull Can You Make It
Снимка: Lukas Wagneter / Red Bull Content Pool

Как ще се представи отборът на България можете да проследите директно на страницата им на сайта на Red Bull Can You Make It. Там студентите споделят актуалните новини около пътешествието си из Европа и всички приключения, които срещат по пътя си. Всички ние можем да ги подкрепим по пътя за Амстердам като споделим преживяването им!

Как ще завърши надпреварата и ще успеят ли отборите да достигнат холандската столица следим в официалната страница във Фейсбук.

Red Bull Can You Make It

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.